NOVAK UZDRMAN POSLE PORAZA: Izgubio sam od boljeg igrača!

Autor:

Sport

31.05.2022

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as otvorio dušu nakon eliminacije sa drugog grend slema u sezoni.

NOVAK UZDRMAN POSLE PORAZA: Izgubio sam od boljeg igrača!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Najbolji teniser planete Novak Đoković ostao je bez plasmana u polufinale Rolan Garosa, pošto je u 59. međusobnom okršaju bolji od njega bio Rafael Nadal.

Ubrzo posle meča, pred novinare je izašao prvi reket sveta.

Sve čestitke Nadalu, bio je bolji igrač danas. Ušao je dobro u meč, dok ja to nisam učinio, bio sam u minusu 6:2, 3:0, sa dva brejka manjka. Uspeo sam da ostvarim taj momentum, da se vratim u drugi set, da ga osvojim. Tada sam rekao sebi - vratio sam se u susret - započeo je Nole svoje izlaganje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Onda sam odigrao dva-tri dobra gema u nastavku, u trećem setu, ali onda je on uspeo da podigne nivo svoje igre, u počecima svakog seta, osim u četvrtom. Imao sam svoje šanse, baš u četvrtom gemu. Servirao za set, imao nekoliko set lopti, samo jedan ili dva udarca bi me odvela u peti set. Moglo je da ode i u drugu stranu. Ipak, pokazao je da je veliki šampion, ostati na tom mentalnom nivou i završiti meč na taj način kako je on učinio. Čestitam mu još jednom i nema sumnje da je zasluženo pobedio - nastavio je Đoković.

Potom je prokomentarisao to što se igralo u noćnom terminu.

Postoje razna mišljenja oko tog pitanja, smatram da se počinje mnogo kasno, da budem iskren. Opet, TV odlučuje, to je svet u kojem živimo, broudkasteri kažu da li će se igrati po danu ili noću. Oni daju pare i oni odlučuju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Na kraju su ga novinari pitali o emocijama kroz koje je prolazio tokom meča.

Ne želite da znate! Tu je mnogo, mnogo raznih emocija. U ovakvim mečevima, prolazite kroz uspone i padove, što u igri, što emotivno. Dao sam sve od sebe, sigurno da sam mogao i bolje da odigram. Ponosan sam na borbu i što sam ostao u susretu do poslednjeg udarca. Izgubio sam od boljeg igrača danas, imao sam svoje šanse, ali ih nisam iskoristio. To je to - zaključio je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading