NADALU OTKUCAO SAT: Najavljuje Novaka kao SLEDEĆEG!

Autor:

Sport

06.05.2022

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dao izjavu nakon poraza od Karlosa Alkaraza.

NADALU OTKUCAO SAT: Najavljuje Novaka kao SLEDEĆEG!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Rafael Nadal

Mladi španski teniser, Karlos Alkaraz, napravio je senzaciju nakon što je u četvrtfinalu turnira u Madridu savladao Rafaela Nadala sa 6:2, 1:6, 6:3.

Nadal smatra da je Alkaraz u stanju da savlada najbolje, pa i Novaka Đokovića.

- Ne mogu da predvidim budućnost. Igraće jedan od najboljih u istoriji protiv mladića na veoma visokom nivou. Karlos može savršeno da pobedi, ali je istina da ne sme da ima pad kao što je imao danas u drugom setu. Karlos igra sa mnogo duha, i kada mu skoči adrenalin, praktično je nezadrživ. Ima nivo da pobedi bilo koga - istakao je Nadal.

On, takođe, ne beži od činjenice da su najbolji dani iza njega i da dolaze nove, mlađe snage.

- Evidentno je da je on naslednik jer ima 19, a ja skoro 36 godina. Videćemo narednih meseci. Srećan sam zbog njega. Bio je bolji od mene u raznim aspektima igre, ja moram da napredujem. Kao što sam pričao ovih dana, to nije ništa nelogično. Prihvatam to prirodno i mirno siguran da postoji put kao i dve i po nedelje sa opcijama da popravim svoje izglede za Rolan Garos. Ovaj poraz je lako svarljiv jer znamo zašto smo ovde došli. Ne bih da oduzmem bilo šta od pobede Karlosu, želim mu sve najbolje u nastavku turnira - rekao je.

Ne uzima povrede kao izgovor.

- Ono što moram da popravim je sposobnost reakcije i brzina kad izlazim i ulazim na teren. Da bolje čitam igru. Kada je reč o Rolan Garosu, dotle moram da šaljem dublje lopte i da popravim dinamiku i brzinu. To se poboljšava postepeno, novim mečevima. Kada se vratite sa pauze, morate da prihvatite stvari takve kakve su jer postoje srednjoročni ciljevi koji nadilaze tugu zbog poraza - izjavio je.

 

 

Madridski turnir je specifičan i Španac se nije u potpunosti uspeo prilagoditi.

- Mi smo na posebnom turniru zbog nadmorske visine, po mnogo čemu je drugačiji od Rolan Garosa. Za mene bi bilo adekvatnije da sam počeo u Eštorilu, na moru, ali nisam smeo da rizikujem da odem tamo. Došao sam ovde sa tim saznanjem da je ovo najteži turnir. Loptice lete brže i morate biti brži, lakše se gubi samopouzdanje u udarac. Svi to znamo, ali nije to nikakav užas. Proveo sam dva i po sata na terenu i gledam dalje sa nadom i optimizmom - zaključio je.

Alkaraz se u polufinalu susreće sa Novakom Đokovićem, sutra od 16:00 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading