SVE JE KAO PRE: Đoković DEMONSTRIRAO SILU u Madridu - Novak ISPRAŠIO Poljaka za plasman u polufinale!

Autor:

Sport

06.05.2022

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković prvi je polufinalista Mastersa u Madridu!

SVE JE KAO PRE: Đoković DEMONSTRIRAO SILU u Madridu - Novak ISPRAŠIO Poljaka za plasman u polufinale!

Foto: Profimedia

Novak Đoković tokom meča sa Hurkačem

Đoković je rutinski nadigrao Poljaka Huberta Hurkača rezultatom 2:0, a po setovima je bilo 6:3, 6:4. Susret je ukupno trajao tek oko 80 minuta.

Srbin je odigrao možda i najbolji meč ove sezone. Kontrolisao je dešavanja na madridskoj šljaki od prvog do završnog poena, a oba perioda igre osvojio je zahvaljujući jednom napravljenom gemu. Prvi nosilac je duel otvorio sa ogromnih 3:0, a stečenu prednost zadržao je do kraja prvog seta za vođstvo na semaforu. 

Poljak je Đokoviću bolje parirao u drugom intervalu igre, ali je popustio u petom gemu, što ga je na kraju koštalo četvrtog poraza u međusobnim mečevima.

Nole će se za novo finale u španskoj prestonici boriti sa boljim iz duela Rafael Nadal - Karlos Alkaras, koji je na programu od 16 časova.

Tok duela iz Madrida mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

Đoković - Hurkač 6:4, 6:3

Kraj meča - Novak je u polufinalu!

6:4 - Srbin je iskoristio četvrtu meč loptu za pobedu! Stekao ih je tri, Hurkač je spasao jednu, ali onda nije imao šanse.

5:4 - Hurkač je produžio meč spasavši dve set lopte "bombastičnim" servisima! Ipak, Nole ima novu priliku u sledećem gemu da overi vizu za polufinale.

5:3 - Nole je zabrinuo navijače duplom servis greškom na startu gema, Hurkač je uspeo da dođe do 40:40, ali nije stvorio brejk šansu, pa će Poljak u sledećem gemu morati da servira za ostanak u meču.

4:3 - Hurkač "živi" od prvog servisa, sada ih je ubacio četiri, te je lako smanjio zaostatak u drugom intervalu igre.

4:2 - Đoković je rutinski potvrdio stečeni brejk, sada se nalazi na samo dva gema od plasmana u novo polufinale Madrida.

3:2 - Nole pravi brejk! Potpuno je kontrolisao ritam srpski igrač u ovom gemu, poveo je sa 40:15, i sačekao Hurkačevu grešku. Poljski teniser je prvi brejk loptu spasao servis vinerom, ali drugu nije mogao!

2:2 - Hurkač ne uspeva da ugrozi servis prvog nosioca, mada je primetno da igra sa sve više samopouzdanja. Pri rezultatu 30:15 igrao se duži poen koji je okončao greškom iz forhenda, pa je Đoković došao do novog izjednačenja.

1:2 - Poljak je imao sreće, pošto je dva poena osvojio na način na koji nije planirao, a zatim mu je pripala duga razmena pri rezultatu 40:30. Još uvek bez brejka u drugom setu...

1:1 - Novak je ponovo bez problema zadržao svoj servis, izjednačenje u španskoj prestonici.

0:1 - Đoković je propustio dve brejk prilike da drugi set otvori brejkom, Poljak se izvukao i poveo!

Đoković je rutinski dobio prvi set rezultatom 6:3!

6:3 - Uspešan čelendž je pomogao Đokoviću da upiše lak poen na servis za 40:15, potom je materijalizovao prvu set loptu za 1:0!

5:3 - Posle pola časa igre, Hurkač je odservirao za ostanak u prvom setu, ali Novak će u narednom gemu servirati za 1:0.

5:2 - Munjevito je Đoković osvojio sedmi gem. Odservirao je dva as udarca, još dva vinera u polju za ubedljivih tri gema viška...

4:2 - Srpski as je "spustio ručnu" na Hubertov početni udarac, Poljak je smanjio rezultat, ali se Srbin pita oko ishoda prvog dela igre.

4:1 - Hubert je zapretio Novaku, srpski teniser je propustio dva smeča na 30:15, ali je posle odservirao as, čime je sprečio brejk loptu. Đoković je osvojio još jedan gem vinerom iz forhenda, te sigurno korača ka osvajanju prvog seta.

 

 

3:1 - Hurkač je konačno došao do daha posle pauze, ovoga puta Srbin nije poentira, pa je poljski as smanjio zaostatak u prvom intervalu igre.

3:0 - Gomilu grešaka je napravio Hurkač (već sedam), pa je prokockao polupriliku da vrati brejk. Poljak je poveo sa 30:15, a potom je tri loptice izbacio u aut, pa još uvek nije uspeo da se "upiše" na semaforu.

2:0 - Turbo Novak! Sjajna igra Srbina u polju, kontrolisao je razmene, imao i jedan elegantan forhend. Srbin je napravio prvu brejk loptu, Hurkač je pogrešio, pa je prvi nosilac duplirao prednost!

1:0 - Siguran početak prvog reketa sveta na svoj početni udarac. Prvi poen mu je poklonio Hurkač neiznuđenom greškom, a zatim je Nole nanizao još tri poena za vođstvo!

Prvi na servisu je Novak Đoković.

 

 

Počinje duel u Madridu!

 

 

Novak Đoković se u četvrtfinale plasirao bez borbe, pošto mu je Britanac Endi Mari predao susret zbog povrede, a prethodno je rutinski nadigrao iskusnog Francuza Gaela Monfisa u 2. kolu sa 2:0.

Što se tiče Hurkača, on je na madridskoj šljaki već nadigrao jednog Srbina, Dušana Lajovića, a bio je bolji i od Delijena i Davidoviča-Fokine. Srpski i poljski igrač su se tri puta sastajali u dosadašnjem toku karijere, a Nole je odneo sve tri pobede. Đoković je Hurkaču prepustio samo jedan set, na Vimbldonu pre tri godine, a ljubitelji tenisa u Srbiji nadaju se da će tradicija biti nastavljena i u španskoj prestonici.

Pobednika ovog duela u polufinalu očekuje veliki izazov protiv jednog od dvojice domaćih tenisera. U Madridu se od 16 sati sastaju Rafael Nadal i Karlos Alkaras, dok su preostali četvrtfinalni mečevi na programu tokom večeri.

Tok duela Novaka i Huberta možete pratiti uživo na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading