MRAČNE TAJNE VANDSVORT ZATVORA: Beker će PRLJAVE GAĆE nositi DANIMA, a ćeliju će ribati ČETKICOM ZA ZUBE! Cena duvana je JEZIVA!

Autor:

Sport

04.05.2022

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nehumani uslovi za život.

MRAČNE TAJNE VANDSVORT ZATVORA: Beker će PRLJAVE GAĆE nositi DANIMA, a ćeliju će ribati ČETKICOM ZA ZUBE! Cena duvana je JEZIVA!

Foto: Tanjug/AP

Boris Beker

Legendarni nemački teniser Boris Beker osuđen je na dve i po godine zatvora, a kaznu će odslužiti u ozloglašenom Vandsvortu.

Tim povodom je nemački "Bild" detaljno istražio šta bivšeg trenera Novaka Đokovića čeka iza rešetaka, a mi vam to prenosimo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Boris Beker i Novak Đoković

Bekerov dan počinjaće između 7 i 8 sati pre podne, a trajaće do 20 časova kada je obavezno leganje u krevet.

Jedno od pravila koje može da pogodi Bekera je to što je zabranjeno pušenje pravih, ali su dozvoljene električne cigarete. Međutim, ukoliko želi da puši duvan moći će da se snađe, ali će ga to i te kako koštati.

Boris će moći da koristi duvan ili da smota cigaretu na isti način na koji se kupuje i droga, korumpirano osoblje ga krijumčari. Nekoliko osuđenika se bavi preprodajom. Jedan list duvana može da košta i do 6 evra, a šibica oko 5. Duvan za motanje košta više od 1.200 evra. Cene na crnom tržištu često prouzrokuju pobune u zatvorima širom Britanije - rekao je bivši zatvorenik u Vandsvortu Kris Etkins, pa dodao:

- Možete brzo ući u dugove ako se upustite u igru sa duvanom. Bekeru bi bilo bolje da konzumira elektronske.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Boris Beker

Etkins je takođe pričao i o užasnoj situaciji kada je u pitanju čišćenje ćelije.

- Morate da improvizujete kada čistite, možda sa četkicom za zube ili toalet papirom ili, samo ostavite kako jeste. Ja sam završio sa momkom koji je čistio velike klavire, a on mi je otkrio neke stvari - rekao je Etkins.

Uz sve to, postoji još jedna stvar od koje se "prevrće želudac". Naime, na nedeljnom nivou zatvorenici dobijaju po tri ili četiri para gaća i čarapa, isto toliko majici i dva šortsa.

To bukvalno znači da ukoliko jedne nedelje dobiju po tri para donjeg veša i čarapa, po jedan par će morati da nose čak tri dana.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Boris Beker

Na kraju, postoji i jedna lepa stvar, a to su dozvoljene posete. Jednom nedeljno zatvorenike mogu da vide isključivo oni koji se nalaze na tajnoj listi, koju su upravo osuđenici napravili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Pera

05.05.2022 10:20

Toliko o civilizaciji engleza na koju su ponosni. Jadni civilizovani. Po engleskim zatvorima cveta korupcija, vrhunsko postignuće civilizacije.