HIPOHONDRIJA ILI TEŠKA BOLEST? Đoković ŠOKIRAO naciju OTKRIĆEM posle Serbia Opena!

Autor:

Sport

26.04.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković nije uspeo da treći put osvoji Srbija open, već je pehar podigao Rus Andrej Rubljov. Međutim, Noletove navijače je više od poraza sa 6:2, 6:7, 6:0 zabrinula njegova izjava posle finala da ima određeni zdravstveni problem za koji sluti da je možda i ozbiljna bolest. Naime, prvi teniser sveta je vidno ostao bez energije i daha u trećem setu, koji je izgubio s nulom, ali smatra da to nije posledica preležane korone niti činjenice da je u 2022. pre dolaska u Beograd odigrao samo četiri meča, pa je van forme.

HIPOHONDRIJA ILI TEŠKA BOLEST? Đoković ŠOKIRAO naciju OTKRIĆEM posle Serbia Opena!

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković

OSTALA MISTERIJA

Ova situacije je sve, pa i njega samog, podsetila na probleme koje je imao do 2011. Tada je otkriveno da je uzrok njegovih problema bolest celijakija, odnosno netolerancija na gluten, mada je nejasno kako bi ona mogla da bude problem kada striktno vodi računa o ishrani.

- Nije KOVID, nešto je drugo, ali ne bih hteo da idem u detalje. Samo je nešto što utiče na moje telo i moj metabolizam nekoliko nedelja. Nikada se nije dešavalo ovako. Možda na početku karijere. Zato mislim da je povezano s nekom bolešću. Izgleda da je vreme za oporavak duže od onog što sam očekivao. Nisam se osećao loše do drugog seta. Bio sam srećan da dobijem taj-brejk. Izašao sam posle medicinskog tajm-auta i mislio da sam spreman za treći set, ali imao sam goriva samo za dva, tri gema - poručio je Đoković, pa nastavio u istom ritmu:

Licenca, pa ATP 500 na Dorćolu

Odlična organizacija, dobar tenis na Dorćolu i finale pred 8.000 ljudi nametnuli su pitanje šta je potrebno da Beograd dobije ATP 500 turnir, odnosno da dođe još zvučnijih imena. Odgovor je stigao od prvog reketa sveta.

- Neophodno je prvo da licenca postane naša, a trenutno je iznajmljujemo od firme koja je ovaj turnir organizovala u Budimpešti i Bukureštu. Poslali smo ponudu, čekamo odgovor, pregovori su u toku. Posle slede razgovori sa ATP - otkrio je Đoković.

- Malo je zabrinjavajuće da imam ovaj osećaj na terenu jer ga nisam imao mnogo godina. Treniram, radim stvari koje sam uvek radio i važim za nekog ko je u najboljoj formi na turu. Nije stvar s telom, samo je nešto što utiče na mene, ali iz nedelje u nedelju biće sve bolje i bolje.

BROJI SITNO

Uprkos tome što se loše osećao i nije osvojio titulu kod kuće, Novak je dobio novih 60 bodova i sada ima 8.400 bodova na vrhu ATP liste, dok je drugoplasirani Danil Medvedev izgubio 150 i sada je na 8.050. Tako je Nole uvećao prednost na ulasku u 367. sedmicu na tronu ATP liste, pa ga od sustizanja Štefi Graf na večnoj listi deli samo još deset nedelja.

Ukoliko ostane na prvom mestu neprekidno, Srbin će prestići Nemicu 11. jula. Do tada je potrebno da odigra što bolje na mastersima u Madridu i Rimu, pa onda i na Rolan Garosu i Vimbldonu. Olakšavajuća okolnost mu je to što Medvedev verovatno neće moći da osvaja nove bodove na grend slemovima. Naime, posle Vimbldona zabranu Rusima da igraju zbog vojne agresije na Ukrajinu razmatra i Rolan Garos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Vuk07

26.04.2022 23:13

Ne treba da nam objašnjava neces ili nemozes ne brukaj se na terenu okaci reket o klin bez objasnjenja I izvinjenja. Da si hteo da igraš ti bi sevakcinisao. A ovako sve je pisi propali. Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra. Mogo si da uzme A.O. Ali šta se tu može tesko glavi da prihvat grešku. A moglo je sve drugacije da bude da ostane svima u lepo uspomeni.