OZBILJAN UDARAC ZA TENIS: ATP opleo po Vimbldonu!

Autor:

Sport

20.04.2022

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahuktava se.

OZBILJAN UDARAC ZA TENIS: ATP opleo po Vimbldonu!

Foto: Tanjug/AP

Vest dana u svetu tenisa je odluka organizatora Vimbldona da ruskim i beloruskim igračima zabrane učešće na londonskom Grend slemu.

Povodom toga se saopštenjem oglasio ATP.

- Naš sport se ponosi time što funkcioniše na principima poštenja,  gde se igrači takmiče kao pojedinci i zarađuju svoj nastup na turnirima putem renkinga. Verujemo kako je današnja jednostrana odluka Vimbldona i Britanskog teniskog saveza o isključenju ruskih i beloruskih igrača sa ovogodišnjih britanskih turnira na travi nepoštena i predstavlja presedan - piše u saopštenju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vimbldon

- Diskriminacija na nacionalnoj osnovi takođe predstavlja i kršenje našeg sporazuma sa Vimbldonom prema kojem se ulazak igrača na turnir bazira samo na njihovom renkingu. Naše dalje akcije u vezi ove odluke dogovorićemo sa našim izvršnim telima. Važno je da napomenemo da će ruski i beloruski igrači i dalje učestvovati na ATP turnirima bez nacionalnih obeležja. Paralelno sa tim, nastavićemo sa humanitarnom podrškom za Ukrajinu - dodali su iz ATP-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading