GORI SRBIJA! Oglasio se i ZAPALIO naciju!

Autor:

Sport

19.04.2022

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je rekao!

GORI SRBIJA! Oglasio se i ZAPALIO naciju!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Filip Krajinović

Filip Krajinović je ostvario pobedu na startu Serbia opena.

On je prebrodio veoma neugodnu prepreku na startu u vidu iskusnog Belgijanca Davida Gofana, 6:3, 7:6 (4).

Beograd i igranje na ovom turniru ipak su nešto posebno za Krajinovića.

- Uvek je sjajno doći ovde. Volim da igram tu, prvi put kad je bio turnir, ja sam izgubio u prvom kolu, a posle godinu sam igrao u polufinalu. Ovde su mi bliski prijatelji, tokom ove nedelje smo uživali mnogo. Lepo je videti ljude da dolaze da gledaju mečeve. Često ovde treniram, poznajem uslove i terene i osećaj je fantastičan- kaže Krajinović.

O narednom rivalu, Brazilcu Ćijagu Monteiru, ima samo reči hvale.

- Monteiro je dobar igrač, u formi je, levoruk je, nezgodan na šljaci. Ne treba ga potceniti, dobio je već nekoliko mečeva. Fokusiran sam, znam da me očekuje težak meč. Poznajem ga već nekoliko godina, radujem se što igram sutra, biće kiše, načekaću se i igraću uveče, ali tako je kako je.

Filip u poslednje vreme nema mnogo uspeha, turnir u Beogradu i pobede ovde svakako će mu dati samopouzdanje za nastavak ovde.

- Prednost je igrati ovde. Ceo meč sam bio taj koji je vodio, nekako sam uvek bio blizu, ali nikako da završim. To je normalno, nemam puno mečevm, nemam dovoljno samopouzdanja. Dosta sam gubio, zato mi je drago što sam dobio Gofana. Znao sam već posle žreba da će biti teško- priznao je Somborac.

Republika

Foto: Starsport

Filip Krajinović

 

Sa njim ove nedelje nije trener, Kanađanin Frank Dančević.

- On ima virus, nije bio ove nedelje sa mnom, niti će biti tu do kraja. Nije u pitanju korona, imao je to i Novak pre dve nedelje. Nije ništa opasno, ali ga je zahvatilo malo jače. Fizički sam dobro, dosta sam očekivao od sebe. Bio sam malo nervozan, to se moglo videti. Nisam dugo igrao pred publikom, hteo sam da pokažem svoju najbolju igru, ali nisam imao mnogo mečeva. Srećan sam zbog pobede. Gofan u prvom kolu, za mene kao osmog nosioca, naravno da nisam to želeo. Svima je noćna mora, osvojio je turnir pre dve nedelje, ima gomilu samopouzdanja. Znam da igram sa njim, a imam i iskustva ovde. Imam 30 godina, prošao sve te mečeve- dodao je.

Filip kaže da nije došao da bi pobedio samo u prvom kolu, te da mu je želja da dogura što dalje u turniru. Najavio je da će igrati sve turnira na šljaci, Minhen, pa Masterse u Rimu i Madridu i potom Rolan Garos.

Drago mu je i zbog pobede braće Sabanov u dublu, oni su veliki prijatelji iz detinjstva. Često im je tokom karijere nesebično pomagao.

- Divni momci, znam ih ceo život. Igrao sam sa njima u uzrastu do 10, 12 godina, spavali smo jedni kod drugih. Veliki smo prijatelji, drago mi je da se probijaju u vrh. Oni zaslužuju svu pažnju, navijam za njih- zaključio je Krajinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading