Nole je ZARĐAO!

Autor:

Sport

14.04.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak je od Fokine pretrpeo devet brejkova, najviše u karijeri u meču na dva dobijena seta.

Nole je ZARĐAO!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković doživeo je novi brodolom u 2022, ovaj put u vidu poraza od Alehandra Davidoviča Fokine u prvom meču na mastersu u Monte Karlu (6:3, 6:7, 6:1). Bio je to Noletov tek četvrti duel u ovoj godini, ima šokantan skor 2-2, odnosno tek treći put u karijeri je vezao dva neuspeha (u Madridu i Parizu 2006, te u Indijan Velsu i Majamiju 2010). Teniski stručnjaci su saglasni u razgovoru za Republiku, šta je potrebno da se prvi reket sveta vrati na šampionski kolosek i ponovo bude onaj stari.

ZAČARAN KRUG

- Đoković nema dovoljno mečeva u nogama. Da bi se vratio u formu, potrebno mu je da igra više, a da bi igrao više, mora da ima rutinu i snage da pobeđuje - gotovo sinhronizovano poručili su nam Radmilo Armenulić i Nikola Pilić.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Pilić

Ključ uspeha je da na predstojećem ATP 250 turniru u Beogradu stigne do finala, po mogućstvu da osvoji titulu jer bi na ta četiri duela ušao u potreban ritam za izazove na šljaci koji mu predstoje - mastersi u Madridu i Rimu, kao i odbrana pehara na Rolan Garosu.

- Novak je ove godine odigrao samo četiri meča, poslednji 48 dana pre Monte Karla. To nije dovoljno da budete u formi. Možete da trenirate koliko hoćete, to nije to. Takmičarski mečevi su sasvim drugo u odnosu na sparing. On jeste najbolji teniser sveta, ali kada ne igrate gotovo dva meseca, izgubite osećaj, zaboravite da igrate teške i neizvesne poene. To je stvar tehnike, zato je dozvolio Fokini da mu napravi devet brejkova. Da bi se vratio na put kojim želi da ide, Novak mora da zablista u Beogradu, da igra što više i da iz Srbije ode preporođen - istakao je Armenulić.

Republika

Foto: Starsport

Radmilo Armenulić

NIJE DOBIO GORIVO

Slično sve što se dešava najboljem teniseru sveta iz Hrvatske analizira i jedan od njegovih prvih trenera.

- Možeš da znaš koliko hoćeš kada gotovo ne igraš četiri meseca, nemoguće je biti u formi. Nema ritma, noge ne slušaju, teško je odservirati dobro kada je gusto na 30:30. Novak je navikao da na Australijan openu dobije goriva za naredne turnire, a kada je ostao bez toga, teško je biti u petoj ili šestoj brzini. Da bi imao čemu da se nada na Rolan Garosu, mora odigrati bar deset mečeva pre njega. Samo tako sve može da se skocka u glavi i nogama, da izađe iz začaranog kruga - naglasio je Pilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading