CEO SVET MU SE KLANJA: Igra tenis iz BUDUĆNOSTI!

Autor:

Sport

03.04.2022

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hvale ga teniski stručnjaci.

CEO SVET MU SE KLANJA: Igra tenis iz BUDUĆNOSTI!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Karlos Alkaraz

Mladi španski teniser, Karlos Alkaraz, za kog mnogi kažu da je naslednik Rafaela Nadala, ne prestaje da oduševljava teniske ljubitelje širom sveta.

Mišljenje o njemu je dao i Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams.

- U potpunosti razumem ta poređenja sa Nadalom. Prvo, obojica su Španci, drugo obojica su i ultra fizičkog stila igre. I treće, mentalno su neverovatni. To je već mnogo sličnosti. Imaju i isti stil igre. Govorim o Rafi sada, ne u godinama koje sada ima Alkaras. Rafa je tada igrao sasvim drugačije, mnogo dalje je stajao iza osnovne linije, igrao je duge razmene. Sada je mnogo agresivniji i rekao bih da je Alkaras moderna verzija Rafe. Preciznije je tako reći jer je sada Rafa bliže osnovnoj liniji, agresivniji je - rekao je Muratoglu.

Ipak, daleko od toga da je Alkaraz Nadalova kopija.

- Primetne su i razlike među njima. Jedan je dešnja, drugi je levoruk i to je samo po sebi velika razlika. Rafina tehnika je jedinstvena, dok je kod Karlosa ona klasičnija. Kada ih gledate kako igraju, ne izgleda da su isti, ali u smislu kvaliteta, ima sličnosti i u njihovim stilovima igre - zaključio je.

Alkaraz je došao do finala turnira u Majamiju gde će se susresti sa Kasperom Rudom iz Norveške.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading