ATP OBJAVIO NOVU LISTU: Strmoglav PAD Novaka! Ovako NISKO nije bio GODINAMA!

Autor:

Sport

21.03.2022

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najvećih tenisera svih vremena nije ni među 100 najboljih na poslednjoj listi.

ATP OBJAVIO NOVU LISTU: Strmoglav PAD Novaka! Ovako NISKO nije bio GODINAMA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković se u ponedeljak, 21. marta, vratio na prvo mesto ATP liste, ali je sa druge strane doživeo strmoglav pad u renkingu ATP trke.

Kao što je poznato, u pitanju je lista na kojoj su isključivo bodovi za aktuelnu godinu i po kojoj se teniseri rangiraju za Završni turnir u sezoni.

Kako je Nole ove sezone igrao samo ATP turnir u Dubaiju na kom je ispao u četvrtfinalu, on na ovoj listi ima svega 90 osvojenih bodova i posle Indijan Velsa je pao sa već lošeg 111. mesta, na još gore 130.

To je plasman kakav najbolji teniser sveta vervatno i ne pamti, pošto godinama nije bio toliko nisko.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Ubedljivo prvi u ATP trci je Rafael Nadal sa 3.350 poena, ispred Danila Medvedeva koji je osvojio tek 1.720. Treći je osvajač Indijan Velsa Tejlor Fric, a Top 10 kompletiraju Feliks Ože-Alijasim, Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas, Karlos Alkaraz, Mateo Beretini, Denis Šapovalov i Roberto Bautista-Agut.

Što se srpskih tenisera tiče na listi ATP trke, najbolje plasiran je Miomir Kecmanović koji zauzima 16. poziciju. Iza njega je Filip Krajinović koji je 64. na listi, a među Top 100 je još samo Dušan Lajović koji je 96. Ispred Novaka se nalazi i Nikola Milojević na 121. poziciji, dok je Laslo Đere 140.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading