ĐOKOVIĆ JE BIO ŽRTVA FRUSTRACIJE: Poznati novinar izneo šokantne tvrdnje!

Autor:

Sport

03.03.2022

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je ovogodišnji Australijan open davno okončan, sva dešavanja koja su ga pratila i danas su tema svetskih medija.

ĐOKOVIĆ JE BIO ŽRTVA FRUSTRACIJE: Poznati novinar izneo šokantne tvrdnje!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na udaru sramnih kritika

Novinar nedeljnika "Spectacor", Džejms Mekferson još jednom se dotakao svih dešavanja koja su pratila Novaka Đokovića početkom godine na australijskom tlu, a istovremeno je najboljeg svetskog tenisera uporedio sa škotskim atletičarem Erikom Lidelom koji je tokom Olimpisjkih igara 1924. godine odbio da učestvuje u trci na 100  metara, a razloga za to je bila činjenica da se takmičenje održavalo u nedelju što se kosilo sa njegovim verskim ubeđenjima:

- On je bio laka meta za stanovnike Australije, koji su posle dve godine drakonskih lokdauna tražili nekog na kome će istresti svoju ljutnju i frustracije. Stav je bio, ako smo mi sve ovo propatili, onda mora i Đoković. Ako smo svi u lancima, treba da bude i on. Ideja da njemu bude dozvoljeno da svoj posao obavlja nevakcinisan, dok smo mi zbog posla, uprkos brojnim sumnjama, morali da se vakcinišemo, ljudima je izgledala nefer. Naravno, prava meta je trebalo da budu političari, ali uvek je lakše svaliti krivicu na stranca milionera nego na one koje smo mi birali - ističe Mekferson.

Po mnogima, Đoković bi bez problema nastupio na Australijan openu samo da nije isticao po društvenim mrežama da u Melburn stiže po osnovu medicinskog izuzeća:

- Mislim da ne postoji ništa što je Đoković mogao da uradi da izbegne cunami u kome se našao. Sve što se desilo može da se označi samo kao histerija. Sugestija da mora da bude deportovan jer bi u suprotnom mogao da podstakne antivaksersko raspoloženje, potpuno je sumanuta. On je ovamo došao da igra tenis, a ne da širi antivakserske stavove. Najgore je što su mnogi u to poverovali. Epilog je da je Novak vraćen kući, potpuno bez svoje krivice. Australijske vlasti treba da bude sramota - zaključio je Mekferson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading