ŠTA JOJ JE ONA KRIVA: Ukrajinka odbila da igra protiv teniserke iz Rusije!

Autor:

Sport

28.02.2022

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odustala od turnira na kome je postavljena za prvog nosioca!

ŠTA JOJ JE ONA KRIVA: Ukrajinka odbila da igra protiv teniserke iz Rusije!

Foto: Tanjug/AP

Elina Svitolina

Elina Svitolina odustala je od turnira u Montereju jer je u prvom kolu trebalo da se sastane sa Ruskinjom Anastasijom Potapovom.

Ukrajinka je obrazložila svoju odluku dan pre početka turnira.

Dragi svi, verujem da trenutna situacija zahteva jasnu poziciju od strane naših organizacija - ATP, WTA i ITF. Mi, ukrajinski igrači, zahtevali smo od tih organizacija da prihvate preporuku Međunarodnog olimpijskog komiteta da prihvate ruske i beloruske sportiste samo kao neutralne sportiste, bez njihovih nacionalnih obeležja, boja, zastava ili himni - napisala je Svitolina i dodala:

 

 

U skladu s tim, želim da objavim da neću igrati sutra u Montereju niti u bilo kom drugom meču protiv ruskih ili beloruskih teniserki, dok naše organizacije ne donesu potrebnu odluku. Ne krivim nikoga od ruskih igrača. Oni nisu odgovorni za invaziju na našu domovinu. Štaviše, želim da pohvalim sve igrače, naročito iz Rusije i Belorusije, koji su hrabro istakli svoju poziciju protiv rata. Njihova podrška je presudna.

Ukrajina je danas takođe pozvala ITF da suspenduje Danila Medvedeva iz svojih takmičenja od kojih su najvažniji grend slem turniri. Čelne teniske organizacije ITF, ATP i WTA još uvek se nisu oglasile povodom razvoja događaja na istoku Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading