REVOLUCIJA U TENISU! ODLUČENO JE: Kraj VELIKE TROJKE!

Autor:

Sport

21.02.2022

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorijske promene u "belom sportu".

REVOLUCIJA U TENISU! ODLUČENO JE: Kraj VELIKE TROJKE!

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Danil Medvedev istakao je da je počastvovan što će smeniti velikane sa vrha ATP liste posle decenije i po. Rus više ne postavlja pitanje da li, već kada će zasesti na čelo teniskog karavana, koji su u poslednjih 15 godina vodili Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i, u manjoj meri, Endi Mari.

- Nikad ne znamo šta da očekuje u tenisu. Možda će se to dogoditi za pet godina, možda za dve, možda u narednim nedeljama. U prethodnih 16 godina samo su njih četvorica (Đoković, Federer, Nadal i Mari). U jednom momentu to će se desiti. Svako od nas bi voleo da on bude taj, da na tom mestu ostane što je duže moguće - reči su Medvedeva, koje su teniski sladokusci širom sveta okarakterisali kao kraj "velike trojke".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Drugi reket sveta ne vidi sebe kao lidera, mada mu je čast što "preti" Đokoviću.

Definitivno se ne osećam kao lider nečega. Ali, biti prvi koji će srušiti tu tradiciju... Svakako je pozitivna stvar za portfolio. Samo želim da nastavim sa dobrim tenisom - naveo je Medvedev.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Medvedev

Podsetimo, njegov prvi rival na turniru u Akapulku biće Francuz Benoa Per.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading