DONEO ODLUKU! Novak PRIMA vakcinu u Emiratima?

Autor: Milan Zdravković

Sport

10.02.2022

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi svetski mediji preneli su da se Novak Đoković prijavio za turnir u Indijan Velsu i da se nalazi na preliminarnom spisku igrača koji će se od 7. do 20. marta boriti za titulu na mastersu u Kaliforniji. To znači da će još uvek najbolji teniser sveta morati uskoro da primi vakcinu protiv koronavirusa, bez koje niko ne može da uđe na teritoriju SAD.

DONEO ODLUKU! Novak PRIMA vakcinu u Emiratima?

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković

Prema važećim propisima u Americi, da bi se Đoković smatrao potpuno vakcinisanim, potrebno je da prođe minimum 14 dana nakon vakcine koja se daje u jednoj dozi, a pod pretpostavkom da se nije već vakcinisao po povratku iz Australije, gde mu je otkazana viza i zabranjeno učešće na Australijan openu.

NAJVEĆA STOPA

Ukoliko dosad nije vakcinisan, Novak bi mogao da učini to u Dubaiju tokom ATP turnira, na kom bi trebalo da učestvuje od 21. do 26. februara. Inače, Ujedinjeni Arapski Emirati su poznati u svetu kao zemlja sa najvećom stopom vakcinisanih građana, te bi Đoković mogao samo da upotpuni tu statistiku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković od deportacije iz Australije sredinom januara nije govorio javno oko medicinskog izuzeća i svega što je pratilo njegovo izbacivanje s Australijan opena, mada je prošle nedelje najavio da će o svemu pričati za sedam-10 dana.

Danijel Mikš, koji je pisao Novakovu biografiju, nedavno je otkrio da će se Đoković sigurno vakcinisati posle deportacije iz Australije.

- Kako sam čuo iz njegovog okruženja, mislim da će se Novak vakcinisati. Moguće je da je tome doprinelo i finale Australijan opena i da je Nadalova 21. grend slem titula naterala Đokovića da prelomi i prihvati vakcinu - istakao je Mikš.

JAVNOST ČEKA

Đoković brani prvo mesto na ATP listi od Danila Medvedeva, a već zaostaje i u trci za najboljeg tenisera sveta u istoriji iza Rafaela Nadala, koji je trijumfovao u Melburnu.

Zato čitava svetska javnost s pažnjom čeka informaciju da li će Nole biti vakcinisan i kada jer će ona biti uslov za učešće na najvažnijim turnirima u sezoni poput Rolan Garosa i US opena, na kojima Nole brani mnogo bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
samo ja

10.02.2022 06:21

E jebi ga Novac je ipak bolji

Ilke

10.02.2022 09:49

Mali mi se nikad nije svidjao.

Odgovori 3 11