NOVAK NA METI TERORISTA? Stiglo DRAMATIČNO UPOZORENJE!

Autor: Milan Zdravković

Sport

09.02.2022

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko dana uoči premijernog nastupa za Novaka Đokovića u 2022. još uvek najboljem teniseru sveta stižu dramatična upozorenja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da je u životnoj opasnosti.

NOVAK NA METI TERORISTA? Stiglo DRAMATIČNO UPOZORENJE!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Posle skandala i proterivanja iz Australije Đoković bi od 21. do 26. februara trebalo da učestvuje na turniru iz serije 500 u Dubaiju, međutim, organizatori su zabrinuti zbog nedavnih terorističkih napada Huta, jemenskih pobunjenika, koji su dronovima izvršili atak na prestonicu UAE.

Zato su organizatori uputili zvanično pismo ATP, s molbom da obaveste sve igrače i njihove timove, pa i našeg Đokovića, da postoji realna opasnost od terorizma, objavio je španski portal Espanjol.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, tri osobe su poginule u eksploziji nekoliko kamiona sa naftom posle napada dronovima u industrijskoj zoni blizu aerodroma u Abu Dabiju 18. januara. Od tada je tenzija između Emirata i Jemena ogromna, što je rezultiralo i bombardovanjem jemenskog grada Sane od koalicije predvođene Saudijskom Arabijom.

- Kao što znate iz novinskih naslova, poslednjih dana postoje određene pretnje našoj zemlji. Smatramo da one nisu razlog za brigu oko bezbednosti za sve učesnike predstojećeg turnira u Dubaiju, ali ćemo nastaviti da insistiramo kod igrača i njihovih timova da izbegavaju da posećuju javna mesta i kulturne i druge spomenike tokom turnira - navodi se u pismu koje su organizatori uputili ATP.

Sam Đoković ne bi trebalo da ima problema s ulaskom u Emirate zbog aktuelne situacije sa koronavirusom. On je samo u obavezi da 72 sata pre leta podnese na uvid negativan PCR test, kao i jedan negativan test šest sati pre dolaska na granicu. Turnir u Dubaiju trebalo bi da predstavlja konačni početak nove sezone za srpskog tenisera kog su vlasti u Australiji sprečile da brani titulu na Australijan openu sredinom januara.

Pored Đokovića, na turniru u Dubaiju trebalo bi da učestvuju Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijazim, Hubert Hurkač, Denis Šapovalov...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Evo zbog čega ratuju Emirati i pobunjenici u Jemenu

Građanski rat u Jemenu traje već sedam godina i vodi se između separatista sa juga zajedno sa snagama odanim vladi Abda Raba Mansura el Hadija i hutima, s jedne strane, i snaga odanim bivšem predsedniku Aliju Abdulahu Salihu.

Al Kaida na Arabijskom poluostrvu i Islamska država su, takođe, uključene u sukob, pri čemu Al Kaida kontroliše delove teritorije Jemena.

Sukob je do sada je odneo 377.000 žrtava, od kojih su 227.000 umrle od gladi, a blizu 150.000 od nedostatka čiste pijaće vode i bolesti. Milioni ljudi su raseljeni, a više od 80 odsto od populacije od 30 miliona zavisi od međunarodne pomoći, što predstavlja najveću humanitarnu katastrofu.

Emirati su se umešali u građanski rat kao deo koalicije koja je pokrenuta sa namerom da porazi hute, pobunjenike koji, navodno, uživaju ogromnu vojnu pomoć Irana. U protekle dve godine Emirati su smanjili vojno prisustvo u Jemenu, ali održavaju paravojnu formaciju "Džinovske brigade".

Huti su preuzeli odgovornost za napad u Musafah industrijskoj zoni aerodroma u Abu Dabiju (140 kilometara od Dubija), uz najavu novih udara:

- Cilj ove operacije je da odgovori na njihovu eskalaciju i odvrati ih od pretenzija na Jemen. Ako Emirati nastave sa trenutnom ulogom u ratu, moraćemo da odgovorimo novim vojnim operacijama - poručili su huti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
vesko nk

09.02.2022 20:50

Da da oće da ga otmu i vakcinišu protiv njegove volje.Jadničak

Odgovori 0 15
Pero

10.02.2022 03:35

@vesko nk - Jedi govna, ali nemoj slucajno da prestanes. Kad ogladnis a ti opet ruckaj. Govno jedno

Odgovori 12 1