STOP ZA NOVAKA! JEZIV SKANDAL! Reci "ĆAO" odbrani Gren slema - sve je otkriveno!

Autor:

Sport

06.02.2022

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prašina oko proterivanja Novaka Đokovića iz Australije još uvek se nije spustila...

STOP ZA NOVAKA! JEZIV SKANDAL! Reci "ĆAO" odbrani Gren slema - sve je otkriveno!

Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok iskoristio je svoje pravo i oduzeo je vizu našem teniseru, što je automatski značilo i deportaciju Novaka iz Melburna.

Sada je u celu priču uskočila i senatorka Kristina Kenli, koja obavlja funkciju ministra iz senke, a pored ostalih stvari tiče se i imigracionih pitanja, pa zbog toga je uputila oštru kritiku Morisonovoj vladi:

- Postoji mnogo otvorenih pitanja u vezi sa time kako tačno Morison namerava da bezbedno otvori granice, uključujući i kako će se odlučivati o vakcinalnom statusu putnika. Priča sa Novakom Đokovićem pokazala je koliko su nam granice postale ranjive, jer se 30 godina vizne politike okrenulo naglavačke, jer Morison predaje službenicima Pograničnih snaga odgovornost da procenjuju status vakcinacije putnika na samoj granici, umesto da se papirologija obrađuje mnogo ranije, kao deo procesa prijave za vizu - piše senatorka Kenli.

 

 

- Endrjuz nije mogao da objasni kako službenici Pograničnih snaga, koji imaju samo 30, 40 sekundi po putniku na granici, mogu da provere njegove preporuke i da potencijalno 'dešifruju' složenu dokumentaciju u vezi sa vakcinom, bez toga da nastane opšti zastoj na granici koji bi 'eksplodirao' na našim aerodromima.

Novaku su Pogranične snage ukinule vizu, on je potom prebačen u pravi "hotel užasa", da bi sud prvobitno osporio tu odluku, pre nego što je ministar Aleks Hok odlučio da svojevoljno ukine istu vizu, te da ponovo vrati čitav proces na sud.

Na tu temu govorila je i senatorka Kenli:

- Ako je pristup Morisonove Vlade nova normalnost, onda prijatelji i porodica australijskih građana, turisti i iskusni radnici sa vizama koje im je izdala Vlada mogu da dođu u zemlju, a onda da tu budu odbijeni i vraćeni samo zato što neko nije mogao da se potrudi i proveri vakcinalni status pre nego što je neko dobio vizu ili ušao u avion.

- Dok gospodin Morison ne prestane da brine isključivo o naslovnicama, pre nego da brine o bezbednom i jasnom planu za otvaranje naših granica, australijske porodice i njihovi poslovi neće imati bolju budućnost - zaključila je Kristina Kenili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading