OVA NAMIRNICA JE SPASILA NOVAKA! Evo čime se hrani prvi reket sveta!

Autor:

Sport

04.02.2022

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opšte je poznato da je Novak Đoković došao do samog maksimuma kada je u pitanju zdrava ishrana. To ga je ruku na srce i vinulo u stratosferu svetskog tenisa.

OVA NAMIRNICA JE SPASILA NOVAKA! Evo čime se hrani prvi reket sveta!

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najzaslužnijih za Novakov pohod na sam vrh jeste i doktor Igor Četojević, koji je svojim savetima pomogao Noletu:

– Šećer treba da se uzima iz voća – to je kompleksni šećer koji u telo ulazi po potrebi. Zato Novak Đoković gricka urme, rekao sam mu: Tebi treba energije koja se opušta u telu lagano u toku meča. Kompleksni šećeri dižu te postepeno i održavaju te, pa pravi sportista priprema telo tim finim šećerima – kada ide na trening ili meč, gricka urme, suve šljive, smokve, kajsije – rekao je svojevrmeno Igor Četojević za Sportifico .

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Naime, Đoković je u intervjuu za WIRED otkrio da za doručak najčešće jede ovsene pahuljice, razne hladno ceđene sokove, smutije, čija puding i ostalom. Međutim, kada je dobio pitanje šta jede tokom mečeva, imao je konkretan odgovor: “Urme. Samo urme!”

- Oni imaju niži glikemijski indeks. Od njih ne dobijate one instante skokove energije, posle kojeg usledi pad. Jednostavno održavaju optimalni nivo šećera u krvi. Jedem ih već 10 godina- rekao je svojevremeno Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading