EKSTREMNA PODLOST BRITANACA I AMERIKANACA: Rampa za Novaka pred Vimbldon i US Open?

Autor:

Sport

31.01.2022

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Pilić danas je u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1 istakao da bi Nadalu trebalo čestitati na tituli jer se sjajno borio u finalu Australijan opena, ali da svi imamo pravo da se pitamo šta bi bilo da je na turniru igrao Novak Đoković.

EKSTREMNA PODLOST BRITANACA I AMERIKANACA: Rampa za Novaka pred Vimbldon i US Open?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Pitanje je da li bi Nadal podigao taj trofej da je igrao Novak – kazao je Pilić koji se iz Hrvatske u emisiju uključio telefonski. – Sve što se Novaku desilo je sportska tragedija, jer je u tenisu toliko toga napravio. To je sramota, ponizili su ga i sve što mu se danima dešavalo u Melburnu je bila prava hajka. Kao da je kriminalac, a on je devetostruki šampion Australijan opena. Mislim da će i u nastavku godine imati velikih problema. Voleo bih da grešim, ali mislim da će Englezi i Amerikanci uraditi sve da Novak ne zaigra na Vimbldonu i US openu.

Republika

Foto: Starsport

Pilić i Đoković

Pilić je istakao i da mu nije jasno ko to piše pravila i da ko god ih je pisao nikada nije igrao na nekom grend slem truniru.

- Kako je moguće da čovek koji je osvojio tri grend slema i igrao u finalu četvrtog prošle godine, na samom početku ove godine dođe u situaciju da mu je ugroženo prvo mesto na ATP listi? Ali, ja Novaka poznajem vrlo dobro i njegova psiha i moral su fantastični. Iako je već 15 godina pod strahovitim pritiskom, onog trenutka kada izađe na teren njegova psiha je najjača – istakao je Nikola Pilić na K1.

On je naglasio i da teniski svet u narednih 1.000 godina neće imati takvog igrača koji će više od 350 nedelja u kontinuitetu biti prvi na ATP listi. Voditelje, Boška i Aleksandru, Pilić je oduševio i činjenicom da i dalje svakodnevno igra tenis.

- Ne provodim više četiri sata dnevno na terenu, sada je to samo tri – rekao je Pilić sa osmehom.

Radmilo Armenulić: Sve što se Novaku desilo u Australiji bilo je unapred smišljeno

Radmilo Armenulić je u emisiji „Kec na jedanaest“ kazao da ni za koga nije navijao u jučerašnjem finalu.

- Možda bih mogao da kažem da sam više bio na strani Medvedeva, ali nisam navijao. Sve što se Novaku desilo u Melburnu je unapred smišljeno, njihov cilj bio je da mu sve to urade. Moj savet mu je da uhvati reket i da trenira, da se pripremi za Dubai – kazao je Armenulić i istakao da ga je rastužio nedostatak podrške srpskih tenisera. - Kirjos je pružio veću podršku Novaku nego Lajović ili Krajinović, i to me žalosti.

Republika

Foto: K1

Radmilo Armenulić

Istakao je Armenulić na K1 da je Novak najkorektniji igrač na tour-u i da je upravo iz tog razloga najveći svih vremena.

- Uopšte se nisam iznenadio što je juče svima čestitao, to je Novak. On to uvek radi. Ja nisam pesimista kao Pilić i mislim da je u interesu svakog turnira da Novak igra. I mislim da hoće. Mislim da će igrati na svim turnirima do kraja godine – kazao je Armenulić na K1. – Lako će Novak i dobro da igra sigurno još četiri ili pet godina, kao i Nadal. A Federeru bi bilo najbolje da se povuče i da više ne igra. Mladi igrači kao što su Medvedev, Zverev i Cicipas još nisu sazreli.

Baš kao i Nikola Pilić, Armenulić je kazao da i o n i dalje igra tenis, ali samo sa onima za koje zna da može da pobedi, kazao je duhovito, u svom maniru u emisiji „Kec na jedanaest“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Teniser

01.02.2022 13:18

Nema tu mnogo filozofije i ne treba velika pamet - ako želi da igra na svim turnirima moraće da se vakciniše i tu neće biti više popuštanja. Mada ga pratim i obožavam još od vremena kad je bio 15 godina, usuđujem se da kažem da verujem i iskreno se nadam, da će se vakcinisati i nastaviti da piše istoriju tenisa. U protivnom jedina alternativa mu je PENZIJA jer od igranja 5-6 turnira 250 ili 500 nema budućnosti niti može da se zadrži u vrhu. Pri tome nije više ni u cvetu mladosti da može da igra 25 turnira za godinu dana.