LEGENDA GRMI: Nadalu NAMEŠTAJU titulu, da Novak ne bi bio NAJBOLJI!

Autor: Marija Stefanović

Sport

29.01.2022

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadalu nameštaju titulu, a Đokovića skidaju s trona!

LEGENDA GRMI: Nadalu NAMEŠTAJU titulu, da Novak ne bi bio NAJBOLJI!

Foto: Tanjug/AP

Svet se urotio protiv srpskog asa i zbog toga na sve načine gura Rafaela Nadala do 21. grend slem trofeja u karijeri. Nekada najbolji teniser sveta plasirao se u finale nakon trijumfa nad Mateom Beretinijem (3:1), a rival sutra (9.30, Eurosport 1) biće mu ruski teniser Danil Medvedev, koji je u polufinalu bio bolji od Stefanosa Cicipasa 3:1.

Ukoliko Španac bude slavio u ovom duelu, preskočiće Novaka Đokovića i Rodžera Federera po broju titula s velikih turnira jer sad imaju svi po 20.

SRAMOTNA PROTEKCIJA

Međutim, teško bi Nadal došao do borbe za trofej na Australijan openu da vlasti u državi Viktorija prvo nisu sprečile srpskog asa Novaka Đokovića da učestvuje na turniru u Melburnu. Osim uklanjanja Đokovića, organizatori su na sve načine pokušali da pomognu Špancu, a to se može videti i po terminima kada igra. Rafa uvek mečeve završava ranije, samim tim i ima vremena da se odmori za naredni duel.

Koliko se Špancu gleda kroz prste, moglo se videti i na meču s Denisom Šapovalovim u četvrtfinalu Australijan opena, kada je sudija dozvoljavao Rafi da radi šta želi, što je veoma iznerviralo Kanađina. Šapovalov je bio veoma besan jer je Nadal posle dva medicinska tajm-auta otišao u toalet.

- Posle četvrtog seta momak odlazi do svlačionice. Gde je granica? Mislim, i dalje cenim šta je Nadal postigao, neverovatan igrač. Ali mora postojati granica, pravila. Osećaš se kao da nisi ravnopravan. Igraš protiv rivala, sudije. Teško je - kazao je Šapovalov.

Da se sve radi da bi Rafa osvojio titulu, primetio je i teniski stručnjak Radmilo Armenulić. On je u razgovoru za Srpski telegraf rekao da Španac ima veću protekciju u Australiji od ostalih tenisera.

Republika

Foto: Starsport

- Na Australijan openu dešavaju se neke stvari koje ne bi smele. Ono što je Nadal radio protiv Kanađanina bilo je sramotno. Može se reći da mu organizatori idu naruku, a to nije dobro. Nadam se da mu takve stvari neće proći u finalu, Medvedev to neće dozvoliti - rekao je Armenulić.

DVA ZLA

Armenulić je istakao da neće navijati ni za Rusa, a ni Španca na ovom meču.

- Novak sad može da bira između dva zla, što bi se reklo. Rafa će ga preskočiti po broju titula, a Medvedev će mu uzeti prvo mesto. Ja neću navijati ni za jednog od njih, ne mogu protiv Đokovića - zaključio je Armenulić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Luka

29.01.2022 17:55

Bruka i sramota za Nadala !