SRBIJO, BUDI PONOSNA: Melburn u DELIRIJUMU, Australijan Open dobio ŠAMPIONA!

Autor:

Sport

29.01.2022

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanka Ešli Barti osvojila je titulu na Australijan Openu pošto je u finalu nadigrala Amerikanku Danijel Rouz Kolins sa 2:0.

SRBIJO, BUDI PONOSNA: Melburn u DELIRIJUMU, Australijan Open dobio ŠAMPIONA!

Foto: Tanjug/AP

Australijan Open

Po setovima je bilo 6:3, 7:6, a finale je sudila Srpkinja Marijana Veljović, što predstavlja veliku čast za srpski tenis.

Bartijeva je prvi period igre rešila u svoju korist brejkom u četvrtom gemu, nakon čega je stečenu prednost održala za vođstvo od 1:0. 

U drugom setu viđen je dramatičan veleobrt! Kolinsova je povela sa 5:1, uz dupli brejk, ali je onda domaća teniserka zaigrala kao u transu. Vezala je četiri gema, izjednačila na 5:5, a potom je potpuno "izdominirala" u taj-brejku koji joj je pripao sa ubedljivih 7:2.

 

 

Na taj način, prvi nosilac u Melburnu stigao je do treće Grend slem titule u karijeri, nakon Vimbldona i Rolan Garosa, dok je Amerikanka odigrala svoje prvo finale na najvećim turnirima.

Australija ima razloga za slavlje, a podsetimo da je finale muškog singla u kome će snage odmeriti Danil Medvedev i Rafael Nadal na programu u nedelju od 9:30 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading