NIŠTA OD TRKE SA ĐOKOVIĆEM? Nadal ŠOKIRAO Melburn!

Autor:

Sport

28.01.2022

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal će imati šansu da osvoji 21. trofej na najvećim turnirima, čime bi pobegao Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru, koji bi ostali iza na večnoj listi.

NIŠTA OD TRKE SA ĐOKOVIĆEM? Nadal ŠOKIRAO Melburn!

Foto: Profimedia

Novak Đoković i Rafael Nadal

Nadalu, bar prema njegovim rečima, to nije toliko važno. Zapravo, bitnije mu je do podigne trofej u Melburnu, prvi put posle 2009. godine.

- Imao sam šanse u prošlosti već nekoliko puta, 2014, 2012, 2017. Teško je. Samo nekoliko ljudi je to uspelo jer je to veoma teško uraditi. Srećan sam što imam priliku. Ono što je bitnije od svih statistika jeste još jedno finale Australijan opena. To mi puno znači. Za mene je važnije da osvojim Australijan open od bilo koje staistike vezane za sport, istoriju. Zaista to mislim. Srećan sam što sam deo ove ere tenisa, što činim sve uz dvojicu igrača. To je to. Na neki način, nije važno imati jedan više ili manje. Mislim da smo svi uradili neverovatne stvari koje će biti teško dostići - rekao je Nadal.

 

 

Naredni rival biće mu bolji iz duela Medvedev - Cicipas.

- Imaju različite stilove igre, to su najbolji igrači na svetu. Ako ne budem bio na vrhunskom nivou, prosto neću imati šanse. Danas je dan za uživanje, a sutra ću krenuti da razmišljam o narednom meču, znajući ko će mi biti protivnik. Razlike su male, a jedna stvar je nepromenjiva – moraću da igram na najvišem nivou - završio je Španac.

Nadal bi trijumfom u Melburnu postao jedan od retkih koji su svaki Grend slem osvajali po najmanje dva puta. Novak je, na primer, to uspeo da ostvari na prošlogodišnjem Rolan Garosu.

Finale je na program u nedelju od 9.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Milka Rajin

29.01.2022 08:03

Kada nema mačke-miševi kolo vode!