ISTINA O PROGONU NOVAKA IZ AUSTRALIJE! Evo zašto je Đoković DEPORTOVAN - ovo je razlog!

Autor:

Sport

22.01.2022

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bura oko deportacije Novaka Đokovića iz Melburna dan uoči početka Australijan opena i dalje ne jenjava.

ISTINA O PROGONU NOVAKA IZ AUSTRALIJE! Evo zašto je Đoković DEPORTOVAN - ovo je razlog!

Foto: Starsport/Ilustracija

Novak Đoković

Medicinska naučnica, Merijen Demasi, inače i novinarka po vokaciji, govorila je o razlozima odluke australijskih vlasti da "protera" Novaka iz Melburna:

- Deportacija prvog tenisera sveta Novaka Đokovića iz Australije, dan uoči Australijan opena, bila je bez presedana. Dok su mejnstrim mediji fokusirali pažnju Australijanaca na to da li je Đoković nepošteno popunjavao formulare za vizu ili je prekršio australska 'pravila vakcine protiv korona virusa', podnesci i dokazi na sudu potvrdili su da nije prekršio nijedno pravilo - navodi se na početku teksta.

- Advokati koji zastupaju Đokovića citirali su dokaze medicinske nauke da bi mu njegova nedavna prirodna infekcija obezbedila nivo imuniteta koji je bio jednako visok, ako ne i viši, od dvostruke vakcinacije.

Đokovićevi advokati su citirali dokaze medicinske nauke koji pokazuju zašto je verovatno bio suočen sa većim rizikom od ozbiljnih neželjenih događaja od vakcine COVID-19 nakon nedavne prirodne infekcije.

Foto: Tanjug/AP;Printscreen

Novak Đoković i Aleks Hok

Novakovi advokati su napisali:

- Postoji niz medicinskih dokaza o medicinskim kontraindikacijama protiv vakcinacije za one koji su nedavno bili zaraženi COVID-19… Kada bi sud primenio gorenavedeno tumačenje… moglo bi doći do… neželjenih posledica nacionalne politike…-  otkriva se u tekstu autorki.

Suštinski, one navode da bi dozvoljavanje Đokoviću da uđe u Australiju svima u toj zemlji bio razlog za novu debatu da li je obavezna vakcinacija dovoljno dobra politika.

- Da je Đokoviću bilo dozvoljeno da ostane i igra, rasprostranjena pitanja o 'prirodnom imunitetu' kao pravoj alternativi 'vakcinaciji' možda su probila odbranu celokupnoj australijskoj javnoj zdravstvenoj politici COVID-19. Zaista, deportovanje Đokovića nije ugušilo pitanja i neslaganje u vezi sa zdravstvenom politikom Australije u vezi sa korona virusom, već ih je uvećalo - zaključile su Demasijeva i Da Silva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ok

23.01.2022 02:20

Novak je deportovan jer je izbegavao da se vakciniše par godina. Sve ostalo su spekuliše . I ukoliko se ne vakciniše ili ne nabavi potvrdu,karijera će mu biti ugrožena. To je valjda sada jasno svima. Pametni ma je bilo jasno i pre AO.

Petar

23.01.2022 06:32

Treba uvesti taxe na ovo pa na ono. Pa ce ljepo Tinto sam da ode a ne da se placaju penali. Znaci sud da donese odluku da se vrate sve nekretnine Srbima sta je Tinto uzurpiro plus penali i brojna sudjenja pa troskovi sudjenja na pleca Tinta. I tako unedogled sve dok Tinto ne pobjegne glavom bez obzira. A sve to sa ovom recenicom lajtmotivom: "Ekologija je veca od bilo koje kompanije i bilo kog pojedinca". Advokat Borojevic koji ce zastupati Tinto pred nasim sudom sugerisace sudiji da se treba rukovoditi dokazima na predstojecem rocistu pred troclanom sudskom vijecu kojem ce predsjedavati Zagorka Dolovac, koja ce Borojevicu reci, doslovno citirajuci sudiju Aslopa, da se vijece nece rukovoditi dokazima i da je to zastario pravni princip (jer ko je jos cuo da se koriste dokazi u pravnom postupku - to rekavsi, Zagorka ce se u brk nasmijati Borojevicu a predtavnika Tinta poslati nazad u Zabelu do deportacije).