"NOVAK JE PROVEO NOĆI I NOĆI ZA KOMPJUTEROM DA VAMA POMOGNE": Vajda održao lekciju svim TENISERIMA o Đokoviću, treba da ih bude sramota kad ovo pročitaju!

Autor:

Sport

21.01.2022

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marijan Vajda oglasio se prvi put nakon skandala u Australiji!

"NOVAK JE PROVEO NOĆI I NOĆI ZA KOMPJUTEROM DA VAMA POMOGNE": Vajda održao lekciju svim TENISERIMA o Đokoviću, treba da ih bude sramota kad ovo pročitaju!

Foto: Tanjug/AP

Marijan Vajda i Goran Ivanišević

Slovak koji je u Novakovom stručnom štabu od 2006. godine najtrofejniji je trener u istoriji tenisa po broju grend slem titula. On po ranijem dogovoru nije putovao u Australiju, a planirano je da bude uz Novaka na Rolan Garosu i US Openu. 

Razočaran je Vajda pre svega odnosom medija prema prvom teniseru sveta.

Još uvek ne razumem zašto su mu to uradili. Odavno nisam video takvu nepravdu. Mediji su u velikoj meri krivi za manipulaciju informacijama, pogotovo australijski mediji koji su stalno pisali protiv Đokovića - izjavio je Marijan Vajda.

Iako nije bio sa Novakom u Australiji cela situacija mu je jako teško pala.

- Šok, patnja, velike emocije. Ne znam ni kako bih psihički podneo da sam bio tamo. I kod kuće u Bratislavi mi je bilo teško, nisam dobro spavao i nisam verovao da tako nešto može da se desi. Svi su znali da je tamo otputovao samo sa jednim ciljem - želeo je da igra na prvom grend slemu u godini i da brani trofej - rekao je Slovak.

Sve vreme je bio u kontaktu sa Đokovićem.

- Pisali smo jedno drugom, nismo razgovarali telefonom. Slao sam mu ohrabrujuće poruke i snimao linkove. Ne mogu da zamislim kako je to podneo, mora da je mnogo patio. Ponizno je podnosio sve mere, ali ono što su mu uradili mora da je ostavilo traga. To je bio politički proces. To će svakako imati značajne posledice, to je bio napad na njegovu privatnost, njegovu porodicu - rekao je Vajda.

Još jednom Vajda optužuje australijske medije da su dirigovali hajkom na Novaka i ističe da je zbog svega što Novak radi za ostale tenisere morala doći njihova javna podrška.

To je bolesno, pogrešno, dokaz duge izolacije. Australija forsira politiku zatvaranja, a to je sada posledica oštrog sprovođenja vakcinacije. To je posledica postavljenih pravila, a u stvaranju i kvarenju javnog mnjenja i odnosa sa Novakom su posebno pomogli mediji - izjavio je Marijan Vajda.

Republika

Foto: InstagramPrintscreen/marianvajda

Novak Đoković i Marjna Vajda

- Izostala je javna solidarnost. Istovremeno, mnogi pišu njemu i meni i saosećaju sa njim. Međutim, oni ne žele javno da govore za javnost. Nigde ne čitate koliko je noći Novak proveo za kompjuterom razgovarajući sa mnogim igračima o uslovima života, kako može da pomogne i radi za svakog ponešto. Čak se izborio za sobne bicikle prošle godine tokom karantina u Melburnu, pa do hotelskih soba u karantinu. Za njih se borio tokom čitave pandemije. Imam osećaj da ni igrači nemaju dovoljno informacija, jer ih mediji obmanjuju pisanjem protiv Đokovića - rekao je Vajda.

Za kraj siguran je Slovak da ćemo se jos nagledati Novakovih uspeha na teniskim terenima.

-Nisam se čuo s njim otkako je stigao u Beograd. Niko ne zna. Sigurno je da će objaviti da će uraditi ono za šta misli da je dobro. Jasno je da ga je ovo psihički pogodilo, dugo će ga boleti i teško će mu to izbaciti iz glave. Međutim, svog klijenta poznajem veoma dobro. Novak je jak, nepokolebljiv i još nije rekao poslednju reč u tenisu - završio je Vajda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading