NOVAK U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI: Đoković propušta VELIKI broj turnira, sledi STRMOGLAV pad na ATP listi?

Autor:

Sport

16.01.2022

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je deportovan iz Australije, te neće imati priliku da brani titulu na Australijan openu.

NOVAK U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI: Đoković propušta VELIKI broj turnira, sledi STRMOGLAV pad na ATP listi?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković se trenutno nalazi u avionu za Dubai, a ono što njegove navijače najviše zanima jeste kada će se najbolji teniser sveta ponovo vratiti na teren.

Pravo je pitanje gde će Srbin odigrati svoj prvi turnir u 2022. godini.

Ako pogledamo prošlu sezonu, Nole je posle osvajanja AO preskočio čitavu američku turneru, a na teren se vratio tek na Mastersu u Monte Karlu.

Velika je šansa da Novak i ove sezone učini isto i na teren ponovo izađe tek u aprilu, kad je na programu Masters u Monte Karlu.

Američka turneja kreće 10. marta Mastersom u Indijan Velsu, na koji se odmah nadovezuje Majami. Pored dva Mastersa tu su i turniri iz kategorije 500, Akapulko, Dubai i Rio de Žaneiro.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tu se sad pojavljuje novi problem, pitanje je u koju od tih zemalja Đoković može da uđe nevakcinisan, kao i da li postoji mogućnost izuzeća za tenisere koji su preležali koronavirus u poslednjih šest meseci.

Dobar primer je Indijan Vels, gde na sajtu turnira stoji obaveštenje da nikome neće biti dozvoljen ulaza na teniski kompleks ukoliko nije vakcinisan.

Od pobrojanih turnira Novak bi skoro sigurno mogao da igra u Dubaiju, jer za ulazak u UAE je dovoljan i PCR test koji je star maksimalno 48 sati. Ipak, pitanje je da li će Nole baš ovde započeti sezonu.

Sve ovo će uticati i na njegovu poziciju na ATP listi, pošto neće biti u prilici da osvaja nove bodove, što će Medvedev, Zverev i ostali znati da iskoriste, pa Novaka može očekivati strmoglav pad na ATP listi.

Teški meseci su pred Novakom..

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (7)

Loading
dragoljub m v p

16.01.2022 22:28

Australian Open `22 se završava 19-og Januara The Australian Open `22 ends on January 19th https://www.youtube.com/watch?v=nuqTysBZdb4 https://youtu.be/nuqTysBZdb4

Aleksa

16.01.2022 22:30

NEMA VAKCINE NEMA TURNIRE PA POSLE CEO SVET JE PROTIV NAS. DA NOLE TVOJA JE KRIVICA TAJ TVOJ BALKANSKI CUD .PROBLEM ISKLJUCIVO TI MOZES DA GA RESIS

Odgovori 10 20
Srbin

16.01.2022 22:42

Verovatno je do juče bio ubeđen da je uhvatio Boga za onu stvar. Valjda se juče otreznio. Srbija je naspram Đokovića u milion puta većem problemu. On svoj problem vakcinacijom može da reši za par minuta, a naša Otadžbina je na rubu propasti. Korona svakodnevno odnosi desetine života, a mladi obrazovani, pametni i sposobni beže glavom bez obzira. Dug u milijardama dolara nikad veći.

Odgovori 11 29
Dušan

17.01.2022 07:17

@Srbin - Može da se vakciniše, a i ne mora, njegov izbor. Pitanje je šta on želi, i ko smo mi da mu pametujemo. Dal je neko mene pitao, moj izbor. Nigdje ne puše da je obavezno.