OGLASIO SE PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ: Lažima ste došli do presude, pričao sam telefonom sa Novakom!

Autor:

Sport

16.01.2022

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas, tokom izlaska na refenduim koji se održava u našoj zemlji, o najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, kome je australijski Savezni sud rano jutros po srednjeevropskom vremenu odbacio žalbu na rešenje o oduzimanju vize, te će morati da bude deportovan iz te zemlje.

OGLASIO SE PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ: Lažima ste došli do presude, pričao sam telefonom sa Novakom!

Foto: Tanjug/AP/printscreen/ilustracija

- Razgovarao sam malopre sa Novakom, i bodrio ga, i rekao sam mu da jedva čekam da dođe u Srbiju i vrati se u svoju zemlju, i da bude tamo gde je uvek dobrodošao. Da 11 dana maltretirate najboljeg tenisera, pa da mu 11 dana uručite odluku koji ste doneli prvog dana- započeo je predsednik Republike Srbije.

Aleksandar Vučić je tome dodao i da su se australijske vlasti koristile lažima:

- Videli ste u samom besmislenom sudskom procesu koliko tužilac laže. Oni lažu jednostavno. Kažu da je u Srbiji ispod 50 odsto vakcinisanih građana, a zvanično je 58 odsto. Ne zaboravite da je to više nego u mnogim zemljama EU. To je bio jedan besmisleni argument, ali je u orvelovskim predstavama i to moguće. 

Na kraju se osvrnuo i na činjenicu da uskoro u Srbiju dolaze i sportisti iz Australije.

- Mi ćemo australijske sportiste u martu dočekati na daleko bolji način, i nećemo se zarad izbora iživljavati na njima. Oni dolaze na atletsko prvenstvo, i pokazaćemo da smo bolji od australijske vlade, a hvala australijskom narodu za koji sam siguran da vole Srbe. Oni misle da su ponizili Đokovića, ali su unizili sebe, i on može da se vrati u svoju zemlju i uzdignute glave pogleda svakoga u oči.

Predsednik je potom sve to ponovio i na engleskom jeziku, na zahtev novinara, kako bi i strani mediji mogli da prenesu njegovu poruku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (2)

Loading
Leilani

16.01.2022 11:20

To sto Vucic prica je irelevantno. Eto, ja se cuo s Noletom kazem ja njemu, kaze on meni, to 'ne pije vode'. Treba Drzava da uputi zvanicnu Notu, da, mozda i zapreti prekidom diplomatskih odnosa, protera Ambasadora, i odbije dolazak australskih sportista koji god bio povod.

Odgovori 19 5
Pera

16.01.2022 12:10

Dokle cemo mi docekivati svakojake na crvenim tepihu a oni nas gaziti!

Odgovori 21 4