SKANDAL! NOVAKA DEPORTUJU IZ AUSTRALIJE? Ministar doneo odluku da ukine vizu!

Autor: Republika

Sport

14.01.2022

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Imigracioni ministar Aleks Houk doneo je odluku da ukine vizu Novaku Đokoviću!

SKANDAL! NOVAKA DEPORTUJU IZ AUSTRALIJE? Ministar doneo odluku da ukine vizu!

Foto: Profimedia/Printscreen

Novak Đoković i Aleks Houk

Najbolji teniser sveta Novak Đoković biće proteran iz Australije!? Ovu skandaloznu odluku doneo je imigracioni ministar Aleks Houk, koji je uprkos odluci suda, doneo odluku da ukine vizu srpskom teniseru.

Prethodno, Novaku je po sletanju u Melburn oduzeta viza, koju je prethodno dobio na konto medicinskog izuzeća. Međutim, na aerodromu ga je sačekalo neprijatno iznenađenje, pa je Đoković umesto u kuću koju je iznajmio odveden u imigracioni hotel, koji više liči na zatvor nego na hotel.

Tako je proveo pet dana, da bi potom sud doneo odluku da se Đokoviću vrati pasoš i viza, kao i da se pusti na slobodu. Ipak, odmah su usledile pretnje da bi prvi reket sveta mogao da bude deportovan, jer ministar Aleks Houk ima diskreciono pravo da donese takvu odluku u svakom trenutku.

Houk je nekoliko dana oklevao sa donošenjem odluke, Novak je za to vreme nekoliko puta trenirao na “Rod Lejver” arena, da bi na kraju ministar, svega tri dana pred start Australijan opena odlučio da naredi deportaciju srpskog tenisera, koji je devet puta osvajao turnir u Melburnu.

Komentari (7)

Loading
Marina

14.01.2022 07:27

Blagosloven TI odlazak NOVACE 🙏🙏🙏Jadni koji ostaju!

Baki

14.01.2022 07:49

Nas "teraju" da glasamo za "božije sudije", a u jednoj od najrazvijenijih zemalja ministar poništava odluku sudije.