ĐOKOVIĆA HAPSE NASRED TERENA U MELBURNU: Nezapamćen PRESEDAN u Australiji?!

Autor:

Sport

12.01.2022

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Abul Rizvi, stručnjak za imigraciju, opisao je moguć scenario u slučaju da Aleks Houk odluči da poništi vizu Novaka Đokovića za boravak u Australiji.

ĐOKOVIĆA HAPSE NASRED TERENA U MELBURNU: Nezapamćen PRESEDAN u Australiji?!

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Ilustracija Novaka Đokovića

On je "slučaj Novak" opisao kao izuzetno težak.

Ovde nema lake opcije. Otkazivanje vize je teško kao i njeno neotkazivanje. Tako izgleda kada se zagleda ceo ovaj proces otkazivanja - počeo je Rizvi, a zatim je izneo svoju pretpostavku raspleta cele situacije:

Hajde da pretpostavimo da ministar krene u proces ozkazivanja Đokovićeve vize. On bi morao da izda naredbu Pograničnoj policiji Australije, momcima koji rade u tamnim uniformama i nose pištolje, da se okrenu protiv Đokovića, izvedu ga recimo sa terena i pretpostavljam pod pažnjom svetskih medija. Odveli bi ga u centar za zadržavanje gde bi ostao i tražio da aplicira za sudsku reviziju procesa. To bi svakako značilo da je u pritvoru, u Melburnu dok se odigrava Australijan open.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Drama oko Novaka se nastavlja

Ekspert navodi da slučaj dodatno komplikuje politički kontekst.

U ovom momentu, pretpostavljam sa se diskutuje o politici i pogledu na ceo slučaj. Koji je najbolji način da se to prezentira ljudima u Australiji, a da to sve bude u korist vlade? Mislim da se razgovori vode između raznih ministara i kancelarije premijera.

Đokovićeva saga sa sobom nosi dodatnu težinu jer će način na koji se okonča definisati buduću politiku Australije na ovu temu.

Ono što nam ovo govori jer da treba pokušati da se implementira efikasan proces gde bi ljudi koji apliciraju za dolazak u Australiju, morali da budu vakcinisani, i da se sa tim nosimo pre nego što im garantujemo vizu, dakle pre njihovog ulaska u zemlju. Pokušaj da se nosimo sa time pošto su oni već ušli je žalosna praksa i ide protiv 30 godina sistema razvoja imigracije - zaključio je Rizvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (6)

Loading
Dragan

12.01.2022 15:19

Važnije je da sportisti budu zdravi na PCR testu nego da li su vakcinisani.

Odgovori 66 4
Krivi Stojko

12.01.2022 16:26

@Dragan - Bravo, a vakcinisan moze da bude pozitivan.

Odgovori 47 6
Gorica

13.01.2022 01:52

@Krivi Stojko - Pa ovo je tragedija, sprdacina sa zdravim razumom, prenose i zarazavaju se i vakcinisani i nevakcinisani; pa ko ima i malo pameti , narode, sta je u vakcinama? , zasto traze da je primite na svoju odgovornost i potpisete papir ?, pa zato sto snosite sami odgovornost i za trenutne posledice po svoje zdravlje i kasnije posledice kroz neku ili nekoliko godina. Pa kad smo bili deca vakcine su ispitivane u vise faza i to je trajalo po 10 godina!!! Pa i danas jos traju neki eksperimenti koji su zapoceti pre 40 ili vise godina. To je odlozeno dejstvo odredjenih supstanci, hemijskih jedinjenja , metala, elektromagnetnog zracenja na zdravlje ljudi. Novak je institucija, on ima citav tim, ekipu strucnjaka oko sebe, on je jedna ozbiljna, odgovorna firma i tacno zna sta radi; jednostavno , posto nema jaku drzavu iza sebe, nije u sistemu mocnika, i dalje je normalan ovozemaljski covek, moralan, etican, milosrtan , empatican, pravedan, voli ljude, nikoga ne prezire, ne ponizava, nikoga ne gazi....TO JE PROBLEM i PROBLEM JER JE BOLJI I OD NADALA ( zasto se ovaj sumanuto znoji na svim temperaturama) I OD FEDERERA. Ne mogu zapadne sile belog sporta da dozvole da jedan covek sa Balkana i to Srbin bude najbolji teniser svih vremena, TO IH UBIJA. Da idemo dalje, mogli bismo ispisati 1000 strana raznih analiza i razloga zasto mu ovo rade, i jos da dodam, Vladi i Premijeru i Federalne drzave Australije i Viktorije Novak sluzi za predizbornu kampanju, udavise sopstvene drzavljane. Ali, ima veliko ALI....NEKO TO ODGORE GLEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odgovori 19 5
Bilja

12.01.2022 16:04

Đokoviću, zbog tebe mi je drago što sam Srpkinja!

Odgovori 68 7