Ne, Australija nije zabranila podršku Novaku Đokoviću

Autor:

Sport

09.01.2022

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika objavljen je članak o drami srpskog tenisera Novaka Đokovića u Australiji pred održavanje Australijan opena u kome su iznete tvrdnje koje ne odgovaraju činjenicama.

Ne, Australija nije zabranila podršku Novaku Đokoviću

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

U tekstu je izneta tvrdnja da su predstavnici Teniskog saveza Australije zabranili transparente podrške svetskom broju jedan.

Takva tvrdnja bazirana je na video snimku na kome se vidi kako organizatori turnira oduzimaju transparent sa političkom porukom od jednog od posetilaca.

Međutim, činjenica da je posetiocima iz snimka rečeno da predaju transparent ne znači da organizatori zabranjuju podršku Novaku Đokoviću, što je tvrdnja koja je izneta u originalnom članku Republike.

Kako stoji u pravilima AO, na tribine se ne smeju unositi odeća, transparenti, znakovi, simboli i letci s promotivnim, komercijalnim, političkim i verskim sadržajima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading