Srbi nisu oteli i ispekli kengure zbog Novaka

Autor:

Sport

08.01.2022

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi u Melburnu danima su organizovali proteste zbog odluke tamošnjih vlasti da se Novaku Đokoviću ukine viza.

Srbi nisu oteli i ispekli kengure zbog Novaka

Foto: Republika

Na portalu Republika.rs objavljen je tek u kojem je navedeno da su Srbi u Melburnu u znak protesta ispekli kengura na ražnju, što se ispostavilo kao neistina.

Da se ovako nešto nije desilo, ukazao nam je portal Istinomer.rs, tako da su izvršene izmene.

* Promenjen je naslov i umesto “Pala je i prva žrtva: Srbi u Melburnu radikalizovali proteste zbog Novaka!", sada stoji “Srbi nisu oteli I ispekli kengure zbog Novaka”

* U prvobitnom tekstu je pisalo da su Srbi koji žive u Australiji radikalizovali proteste zbog odluke australijskih vlasti da oduzmu vizu Novaku Đokoviću, pa je zbog toga “pala I prva žrtva”. Naime, u tekstu je stajalo da su Srbi iz Melburna na dan pravoslavnog Božića na ražnju ispekli kengura i time pokazali nezadovoljstvo odlukom tamošnjih vlasti.

Međutim, Istinomer je utvrdio da to nije istina, te da kengure niko nije dirao. Naime, ovu bizarnu informaciju prvobitno je plasirao satirični portal “Zicer”, koji je ovu šalu objavio pod naslovom: “Srbi iz Melburna u znak protesta zbog Novaka ispekli kengura na ražnju”. Inspiracija je verovatno stigla od stranog satiričnog portala “World grey news”, koji je objavio tekst “Srbi optuženi za ubistvo kengura iz Zoološkog vrta u Torontu”.

***

Gornji tekst je nastao kao posledica analize portala Istinomer.rs.

Dobro je poznata činjenica koliko je brojna srpska dijaspora u Australiji, a takođe i činjenica da svi oni od reda ne kriju svoju privrženost Novaku Đokoviću. Sva dešavanja koja su potresla teniski sport prethodnih dana dovela su do masovnih protesta Srba u Melburnu.

Kako portal "republika.rs" saznaje iz krugova bliskih srpskoj dijaspori, naši iseljenici koji sa pravom izražavaju neslaganje sa odlukama australijakse vlade, nedavno su svoje proteste radikalizovali, pa je "pala" i prva žrtva.

Naime, Srbi iz Melburna su na dan pravoslavnog Božića na ražnju ispekli kengura i time pokazali visok stepen nezadovoljstva sa svim dešavanjima.

 

 

Treba napomenuti da je kengur simbol Australije, da se nalazi i na grbu ove zemlje, kao i na pojedinim novčanicama, pa je samim tim jasno koliko će ovaj postupak imati odjeka u javnosti najmanjeg kontinenta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Mesa

09.01.2022 09:26

Ma vama nigde mesta nema

Aca

09.01.2022 10:47

Ispekli kengura!! Mora da se šaljite.