SVE SU MI OVO URADILI ZBOG NOVAKA: Oglasila se PRIVEDENA češka teniserka, njene reči ZABOLEĆE čitavu Australiju!

Autor:

Sport

07.01.2022

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Češka teniserka Renata Voracova, koja je privedea u isti hotel za izbeglice u Melburnu kao i Novak Đoković, se po prvi put javno oglasila.

SVE SU MI OVO URADILI ZBOG NOVAKA: Oglasila se PRIVEDENA češka teniserka, njene reči ZABOLEĆE čitavu Australiju!

Foto: Tanjug/AP

Voracova je donela odluku da odustane od turnira i ne žali se na sramnu odluku australijskih vlasti, ali je poželela Novaku Đokoviću sreću da se izbori za svoje pravo da nastupi na AO.

- S jedne strane ovo mi se desilo i zbog Novaka. A mislim da nisam jedina. Izuzeća iz zdravstvenih razloga dato je više. Ali istovremeno bih htela da ga puste da igra. Mi smo sportisti, došli smo zbog tenisa i ne bavimo se ovdašnjim sporovima u kuloarima. Pročitali smo pravila, ispunili uslove, nakon dugog postupka dobili izuzeće. Ne vidim zato razlog da sedimo zatvoreni u hotelu - kazala je Voračova u telefonskom razgovoru za češke Lidove novini.

Ona se i dalje nalazi u hotelu za izbeglice, a čim se završe potrebne formalnosti vratiće se u Češku.

Nadam se da će Djoković u ponedeljak uspeti na sudu. Ali u mom slučaju sve bi se oteglo još nekoliko dana. Ne želim da gubim vreme zbog političkog rata koji se ovde vodi u kuloarima. Mislim da su federalne vlasti zbog Djokovića našle rupu u propisima države Viktorija. Sada njegovi advokati mogu da nađu rupu u federalnim smernicama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Voracova, se poput Novaka nije vakcinisala, ali je u decembru preležala koronavirusu i time ispunila sve uslove učešće na Australijan openu.

Čehinja je na najmanji kontinent stigla u decembru, a u zemlju je puštena bez problema posle temeljne provere svih dokumenata. Ona je čak odigrala i jedan pripremni meč, ali kada je izbila afera sa Đokovićem, u njen hotel su došle australijske vlasti i odveli je u pritvor za imigrante u Melburnu.

- Ne shvatam zašto bi došli tek za nedelju dana i saopštili mi:'hej, šta je važilo do sada više ne važi'. Zaista se nisu ponašali ni grubo ni vulgarno ali neke stvari nisu prijatne. Osećam se pomalo kao u zatvoru. Najgore sam se osećala kada su mi saopštili da će mi ukinuti vizu - zaključila je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Kibo

07.01.2022 22:29

Fašizam. Čist fašizam.