MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA ISKAZALO USMENI PROTEST: Omogućite Đokoviću da BOŽIĆ provede u boljem smeštaju!

Autor:

Sport

06.01.2022

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasadoru Australije u Srbiji, Danijelu Emeriju, danas je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije iskazan usmeni protest zbog nedoličnog tretmana kojem je u Melburnu izložen najbolji teniser sveta i državljanin Republike Srbije, Novak Đoković.

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA ISKAZALO USMENI PROTEST: Omogućite Đokoviću da BOŽIĆ provede u boljem smeštaju!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović izrazio je očekivanje da će Ambasador Emeri uložiti lične napore kako bi Đokoviću bilo omogućeno da u smeštaju, koji je adekvatan za sportistu njegovog ranga, sačeka donošenje odluke o tome može li boraviti na tlu Australije, saopšteno je iz Ministarstva.

- Srbija ne želi ni na koji način da utiče na buduću odluku australijske sudske vlasti, ali očekuje da izvršne vlasti te zemlje, u duhu dobrih bilateralnih odnosa Australije i Srbije, a u skladu sa svojim nadležnostima, dozvole Đokoviću da Božić provede u boljem smeštaju - rekao je Starović

Naglasio je da u srpskoj javnosti postoji snažan utisak da je Đoković protiv svoje volje žrtva političke igre i da je namamljen da doputuje u Australiju kako bi potom bio ponižen. 

Starović je istakao da Novak Đoković nije kriminalac, terorista, ili ilegalni imigrant, ali da je tako tretiran od strane australijskih vlasti, što izaziva razumljivo ogorčenje njegovih navijača i građana Srbije. 

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije obratilo se juče i pisanom notom Ministarstvu inostranih poslova i trgovine Australije povodom onemogućavanja Novaku Đokoviću da uđe u tu zemlju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading