ĐOKOVIĆ SE VRAĆA NA MESTO NAJVEĆEG USPEHA! Nole kreće po toliko željeni trofej i šalje RODŽERA i RAFU u istoriju!

Autor:

Sport

04.01.2022

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno je dočekana i ta, toliko željena vest. Najbolji teniser sveta Novak Đoković učestvovaće na ovosezonskom Australian Openu.

ĐOKOVIĆ SE VRAĆA NA MESTO NAJVEĆEG USPEHA! Nole kreće po toliko željeni trofej i šalje RODŽERA i RAFU u istoriju!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom Australian Opena

Prvi ovosezonski Grend Slem turnir, Australian Open održava se u Melburnu od 17. do 30. januara, a ono što svakako raduje je činjenica da će Novak Đoković imati priliku da osvoji četvrti uzastopni, a ukupno deseti, jubilarni trofej.

U prethodnoj godini, u prvoj rundi turnira Đoković je savladao Francuza Žeremija Šardija maksimalnim rezultatom 3:0 (6:3, 6:1, 6:2). U drugoj rundi naš teniser nije imao lak posao u duelu sa Amerikancem Frensisom Tiafoom protiv kojeg je morao da odigra četiri seta, a takođe teško je izašao na kraj i u narednoj rundi u duelu sa drugim predstavnikom SAD-a Tejlorom Fritsom 3:2 (7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2).

 

 

Kanađanin Miloš Raonić savladan je u četvrtoj rundi rezultatom 3:1 (7:6, 4:6, 6:1, 6:4), da bi u četvrtfinalnom susretu istim rezultatom bio savladan i nemački teniser Zverev. 

U borbi za veliko finale Novak Đoković je sa terena "počistio" Aslana Karatseva 3:0 (6:3, 6:4, 6:2), a u velikom finalu i Danil Medvedev je "položio oružje" nakon samo tri odigrana seta i svega devet osvojenih gemova 3:0 (7:5, 6:2, 6:2)

Interesantan je podatak da su u prethodnih 12 izdanja ovog prestižnog turnira samo tri tenisera stizala do velikog trofeja. I to Novak Đoković osam puta, Rodžeru Federeru je to polazilo za rukom tri puta, dok je Stan Vavrinka trijumfalno okončao turnir 2014. godine.

Ako bi smo posmatrali istorijsku hronologiju još od 1905. godine i trijumfa Australijanca Rodnija Vilfreda Heta, Novak Đoković sa devet osvojenih trofeja rekorder je Australian Opena. Iza njega nalaze se Roj Emerson i Rodžer Federer sa šest, po četiri puta veliki trofej podizali su Džek Kraford,  Ken Rozevol i Andre Agasi,...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading