ĐOKOVIĆU SE DRMA TRON: Novak gubi prvo mesto nakon Australijan Opena?

Autor:

Sport

25.12.2021

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danil Medvedev i Aleksandar Zverev se nadaju prvom mestu nakon prvog grend slema sezone u Australiji!

ĐOKOVIĆU SE DRMA TRON: Novak gubi prvo mesto nakon Australijan Opena?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev

Novak Đoković bi mogao da ugrozi svoj ostanak na čelu ATP liste ukoliko propusti turnir u Australiji.

Nakon obajve da odustaje od ATP kupa, Novak će 10. januara izgubiti 665 bodova koje je preneo iz 2019. godine nakon osvojne titule sa Srbijom. Kada se na to doda jos 2000 bodova koje bi izgubio neučestvovanjem na Australijan Openu, Đoković bi se krajem januara nasao na saldu od 8875 poena. To je samo 235 poena više od trenutnog broja ATP bodova koje ima Danil Medvedev!

 

 

Rus brani 1700 bodova do kraja januara, te bi osvajanjem Australijan Opena zauzeo prvo mesto ATP liste bez obzira na učinak sa Rusijom na ATP kupu!

Istom se nada i Aleksandar Zverev koji od pomenute trojice brani najmanji broj poena, "samo" 720 iz Australije i 65 sa ATP kupa, te bi osvajanjem grend slema u Melburnu pretekao i Đokovića i Medvedeva.

Potencijalni čuvar prvog mesta Novaku mogao bi biti Grk Stefanos Cicipas koji nema šanse da se nađe na prvom mestu, ali bi zato mogao da pomrsi račune Rusu i Nemcu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading