ĐOKOVIĆ JE U AUSTRALIJI NEDODIRLJIV! Snažne reči bivšeg BROJA 1!

Autor:

Sport

19.12.2021

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi teniseri se spremaju za prvi grend slem u godini, Australijan open. Među njima je i britanski teniser Endi Marej, grend slem šampion koji je u nekoliko navrata gubio finala u Melburnu.

ĐOKOVIĆ JE U AUSTRALIJI NEDODIRLJIV! Snažne reči bivšeg BROJA 1!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Novak Đoković

Marej je u izjavi za Sportklub govorio o najlepšim sećanjima iz Australije. 

- Volim da igram u Australiji. Voleo bih da sam dobio jedno od mojih finala tamo. Sa Novakom sam igrao četiri puta odlučujući meč i jedno brutalno polufinale. Jedno finale sam izgubio od Federera. Kada čovek pogleda realno ne treba da me bude sramota, s obzirom šta su sve ti momci uradili. Oni su najbolji u istoriji. Postoji taj osećaj da sam možda i zaslužio da makar jednom uzmem pehar, ali nije se desilo. Mogu da se nosim sa tim. Generalno, Melburn je jedno od mojih omiljenih mesta za tenis - rekao je Marej za Sportklub.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Marej, koji pre nekoliko dana u Abu Dabiju savladao Rafaela Nadala, odgovorio je i na pitanje protiv koga mu je, od velike trojek najteže da igra.

- Uh. Zavisi od mnogo stvari. Kada je Đoković u pitanju, prvo mi pada na pamet Australija. Tamo je nedodirljiv. Gotovo je nemoguća misija da se pobedi. Koliko, mislim da ima devet titula. To je suludo. Generalno protiv Novaka je teško na svim podlogama, ali tamo posebno, jer mu sve odgovara, najviše podloga. Igrali smo i na travi, pobedio sam ga dva puta, možda sam tu našao način da mu se suprotstavim. Na drugoj strani protiv Federera sam gubio nekoliko važnih mečeva na travi, pa mogu možda da kažem da je za nijansu teže protiv njega, nego protiv Novaka na Vimbldonu - istakao je Britanac i nastavio:

- Opet kada je u pitanju šljaka, nema nikakave dileme da je najgore kada je sa druge strane Nadal. To je možda najteži zadatak u svetu sporta pobediti njega na najsporijoj podlozi. Posebno u Parizu. Potpuno je drugačije kada igrate protiv njega na drugoj podlozi. Ne kažem da je lako, ali je mnogo lakše nego na šljaci.

Dotakao se Marej i Đokovića i istakao njegovu formu na tvrdoj podlozi:

- Đoković na tvrdoj podlozi kada je u najboljoj formi, to je veoma težak zadatak. Isto tako i dobiti Nadala na šljaci ili Federera na travi, gde ima sjajan rekord. Rekao bih da najviše zavisi od trenutka kada igrate protiv njih i naravno od podloge na kojoj se sastajete - zaključio je britanski teniser Endi Marej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading