SRBIJA STREPI I NAVIJA ZA AUSTRIJU! Uprkos porazu i dalje možemo do ČETVRTFINALA, ali NAJTEŽIM mogućim putem!

Autor:

Sport

28.11.2021

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejvis kup reprezenatcija Srbije juče je doživela prvi poraz u Dejvis kupu. Naši momci, na terenu predvođeni Novakom Đokovićem, nisu uspeli da savladaju selekciju Nemačke u drugom kolu takmičenja pa im plasman u četvrtfinale zavisi od drugih.

SRBIJA STREPI I NAVIJA ZA AUSTRIJU! Uprkos porazu i dalje možemo do ČETVRTFINALA, ali NAJTEŽIM mogućim putem!

Foto: Starsport

Troicki i Đoković

Naime, ukoliko Srbija želi da ostvari plasman, potrebno je da se poklopi nekoliko stvari.

Najpre, ukoliko reprezentacija Austrije savlada Nemačku sigurno idemo dalje, ali ako se to ne desi najverovatnije će odlučivati set-količnk pošto će barem tri drugolasirane imati učinak od četiri pobede i dva poraza.

 

 

Takođe, ukoliko se meč između Španije i Rusije u grupi A završi rezultatom 3:0 za bilo koju selekciju, drugoplasirani tim će biti iza Srbije, ali ako bude 2:1 moraće da se računaju set količnicni, a možda i gem ukoliko poraženi iz meča bude imao 9:6 set količnik.

Što se tiče situacije u Grupi B, tu je najteža situacija.

Ukoliko Kazahstan pobedi Kanadu, onda je Švedska druga i zbog boljeg set količnika je ispred Srbije (oni trenutno imaju 9:5, a Srbija 9:6). Što dalje znači da nam u ovom slučaju treba pobeda Kanade kako bi bili bolji od drugoplasiranog iz te grupe.

Što se tiče duela između Amerike i Kolumbije,  tu Srbiji ne odgovara pobeda od 3:0 nijedne ekipe, jer će u tom slučaju, takođe, da da odlučuje set-količnik. Ako bude 2:1, taj drugoplasirani je iza nas.

Sve u svemu, ne preostaje nam ništa drugo do da sa zebnjom isčekujemo ostale rezultate. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

Komentari (0)

Loading