ZVEREV ODIGRAO KAO U TRANSU! Đoković ostao bez finala - Nemac i Rus će se boriti za pehar u Torinu! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.11.2021

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački teniser Aleksandar Zverev savladao je u Torinu najboljeg igrača planete Novaka Đokovića rezultatom 2:1. Nemac se tako plasirao u finale Završnog mastersa, gde će se za pehar boriti sa drugim nosiocem Danilom Medvedevim.

ZVEREV ODIGRAO KAO U TRANSU! Đoković ostao bez finala - Nemac i Rus će se boriti za pehar u Torinu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fenomenalan tenis prikazao je Nemac, koji je slavio po setovima sa 7:6, 4:6, 6:3, posle nepuna dva i po časa igre.

Posebno je dobro servirao, o čemu svedoči činjenica da je Srbin uspeo da napravi samo jedan brejk tokom celog polufinalnog susreta.

Prvi set Zverev je rešio sjajnom koncentracijom u završnici taj-brejka koji je rešio u svoju korist sa 7:4. Nole se probudio u finišu drugog perioda igre, kada je oduzeo servis protivniku, potvrdio stečenu prednost i poravnao na 1:1.

Ipak, u trećem setu postojao je samo jedan igrač na terenu. Treći nosilac je prikazao bolju energiju, imao je očigledno više svežine, pa se zasluženo plasirao u završnicu.

Tok duela iz Torina mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Zverev 3:6, 6:4, 6:7

3. set

Kraj meča, Zverev je u finalu!

3:6 - Sve je gotovo, Đoković nije uspeo da dođe do brejka, Medvedev i Zverev će se boriti za pehar!

3:5 - Ekspresno je Srbin prišao Nemcu na dva gema zaostatka, ali će Zverev u narednom imati servise za plasman u finale Završnog mastersa u Torinu!

2:5 - Nole je gubio sa 40:15, ali je nanizao dva poena za "đus". Zatim je sjajno riternirao i napravio brejk šansu. Nemac je morao da igra na drugi servis, ali je Đoković lopticu nestrpljivo izbacio u aut. Bila je to velika prilika koja je otišla u nepovrat.

2:4 - Novak se ne predaje! Ponovo je uspeo da smanji zaostatak bez izgubljenog poena, ali sledi teži deo posla...

1:4 - Sigurnom igrom nemački teniser je potvrdio stečeni brejk, sjajnim servisima je onemogućio Đokovića da uopšte zapreti...

1:3 - Napravio je brejk Zverev i sada je u sjajnoj situaciji pred finiš meča! Nemac je iskoristio drugu brejk loptu i Noletovom greškom uvećao je svoju prednost...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak pred porazom u "gradu Fijata"

1:2 - Ovoga puta je treći reket sveta bez drame odservirao. Upisao je nova dva asa, Srbinu nije prepustio nijedan poen za još jednu prednost na semaforu.

1:1 - Viđena su uzbuđenja i na početni udarac Srbina. Bilo je 30:30 kada je Nole sjajnim bekhendom došao do gem lopte koju je pretvorio u 1:1!

0:1 - Osvojio je Nole prva dva poena u odlučujućem gemu, ali je onda Zverev napravio niz od četiri za vođstvo!

Đoković je izjednačio na 1:1, pošto je drugi set rešio u svoju korist sa 6:4!

 

 

6:4 - Ne može bez problema... Novak je stekao dve set lopte, ali ih je ispustio, uz sjajnu defanzivu Aleksandra Zvereva. Ipak, prvog nosioca je poslužio servis u pravom momentu, a materijalizovao je tek petu set loptu za egal! Pitanje finaliste biće odlučeno u trećem periodu igre...

5:4 - Nole je sa par smeč udaraca došao do brejk lopte (40:30), ali je usledio novi as Nemca za izjednačenje. Potom je Srbin pogodio liniju za drugu priliku da oduzme servis rivalu, koju je "oberučke" prihvatio i iskoristio!

4:4 - Nole je lako osvojio svoj servis gem, Srbina su odlično poslužili servisi, a oba igrača imaju po osam as udaraca u dosadašnjem toku polufinala i poravnati su u drugom setu.

3:4 - Novi gem bez izgubljenog poena za Nemca, Đoković je neprepoznatljiv, ali je i dalje u meču!

3:3 - Novo izjednačenje u Torinu, Zverev je došao do dva poena na Novakov servis, ali je Srbin uspeo da "preživi". Zverev igra tenis života...

2:3 - Novi gem bez izgubljenog poena za nemačkog asa koji održava minimalnu prednost u drugom periodu igre.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Velika borba u drugom setu

2:2 - Đoković je odoleo napadima rivala koji je izuzetno raspoložen za igru. Brejk lopte su prava retkost u ovom polufinalu, novi egal...

1:2 - Nikako Srbin ne uspeva da stigne do brejk šansi. Zverev je još jednom uspostavio kontrolu u svom servis gemu za novo vođstvo...

1:1 - Imao je Zverev "polušansu" na 15:30, ali je onda Nole "namestio ruku", vezao tri poena i poravnao rezultat. 

0:1 - Nastavio je Nemac sa odličnom igrom, na krilima osvojenog prvog intervala igre.

Poveo je Zverev sa 1:0 u setovima!

 

 

6:7 - Zverev je prvi stigao do mini-brejka (4:2), ali je Novak ekspresno uzvratio za 4:3! Nažalost, već u sledećem poenu Nemac je dugu razmenu rešio u svoju korist, pa je došao nadomak vođstva od 1:0 u setovima... Nemački as je realizovao prvu set loptu, velika šteta...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Drama u završnici prvog seta, Đoković ili Zverev?

6:6 - Nemac je vezao četiri poena, nakon što je Đoković poveo sa 30:0. Pobednik prvog seta biće rešen u taj-brejku.

6:5 - Umalo šok u samom finišu prvog perioda igre! Zverev je dobio prve brejk lopte (dve), Srbin je obadve spasao volejima na mreži, a zatim je uspeo da, tokom igre na razliku, osigura taj-brejk!

5:5 - Propustio je Đoković set loptu do koje je došao nakon nekoliko dugih i uspešnih razmena. Nije uspeo Nole da vrati servis Nemca, koji je zatim uspeo da dođe do novog egala...   

 

 

5:4 - Ista meta, isto odstojanje! Đoković nedozvoljava Zverevu nadu da mu oduzme servis, sve smo bliži taj-brejku!

4:4 - Novak ponovo nije mogao da zapreti rivalu. Sjajna predstava Zvereva u dosadašnjem toku duela, još jedan gem bez izgubljenog poena, za novi egal!

4:3 - Đoković je nastavio odlično da servira. Aleksandar je poveo sa 30:15, ali su usledila tri vrhunska prva servisa najboljeg igrača sveta, koji je stigao do novog vođstva!

3:3 - Nemac je poveo sa 40:0, ali je onda Nole sjajnim ritern udarcima vezao dva poena. Imao je Srbin priliku da izjednači, ali je lošim slajs udarcem poslao lopticu u aut.

3:2 - Ponovo je Novak osvojio gem "sa nulom", za sada brinu samo sjajni servisi nemačkog igrača.

2:2 - Bez problema za Zvereva na početku susreta, Đoković nije uspeo da zapreti.

2:1 - Nemac je uspao da zapretio, stigao je do 40:30, ali je onda srpski as sjajnom reakcijom na mreži sprečio dramu. 

1:1 - Zverev je sjajno servirao u prvom gemu na početni udarac Nemca. Upisao je po dva asa i servis vinera, pa je poravnao rezultat.

 

 

1:0 - Prvi je na servisu bio Đoković. Zverev je propustio da zatraži čelendž pri prvom poenu na meču, a bila bi to dupla servis greška Noleta. Srbin je susret počeo u sjajnom ritmu, pa je poveo bez izgubljenog poena!

Počinje meč u Torinu

 

 

Đoković i Zverev su igrači deset međusobnih mečeva u dosadašnjem toku karijere, a prvi nosilac vodi sa 7:3. Ipak, nemački teniser je izvojevao par izuzetno važnih pobeda, uključujući i ovogodišnju sa polufinala Olimpijskog turnira u Tokiju.

Prvi finalista u "gradu Fijata" je Rus Danil Medvedev, koji je ranije danas bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda.

Srpski as još uvek nije osetio gorčinu poraza u Italiji, a na turnir je došao u sjajnom raspoloženju. Dodatno samopouzdanje ulilo mu je osvajanje Mastersa u Parizu, a posle Torina slede reprezentativni izazovi u Dejvis kupu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading