EMOTIVNI NOVAK ĐOKOVIĆ: Prvi reket sveta otvorio dušu!

Autor:

Sport

06.11.2021

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi reket sveta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Parizu pobedom nad Robertom Hurkačem (2:1). Rival u borbi za trofej biće mu Danil Medvedev koji je prethodno bio bolji od Aleksandra Zvereva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Mastersu u Parizu

Novak je ovim trijumfom obezbedio prvo mesto na ATP liste do kraja tekuće godine i samim tim postao prvi igrač u istoriji kome je to pošlo za rukom u sedam navrata.

- To je veliko dostignuće. Veoma sam ponosan. Drago mi je što sam ponovo dobio priliku, to sam uspeo da učinim i prestignem mog idola iz detinjstva Pita Samprasa. To je neverovatno. Preplavljen sam emocijama i sve ovo delim sa porodicom, mojim timom i svim bliskim ljudima koji su uvek uz mene. Oni su mi pomogli da izgradim ovaj put i da igram sport koji najviše volim. Bez njih ne bih uspeo. Ovo je individualni sport, ali morate da imate tim- rekao je Đoković.

U sedmom gemu trećeg seta, neko je na tribinama glasno proslavio njegovu duplu servis grešku.

- Vidite, dešava se. Ovo je meč visokog inteziteta i publika će podržavati uvek obojicu. U žaru borbe svašta može da se desi. Navijači će biti uključeni u to. Nije mi smetalo to, nije me dotaklo. Nije ni prvi ni poslednji put. Protiv domaćeg igrača je drugačije. Kada je Gaston igrao, videli ste da je Alkarasu i Medvedevu bilo neprijatno. Teško je kada je publika protiv vas, ali ne marim za to. Bio sam na obe strane u tim situacijama- objašnjava Novak.

Pauzirao je sedam nedelja pre ovog turnira.

- Nisam bio zabrinut, odmarao sam i uživao sam. Proveo sam vreme sa porodicom i u mom teniskom centru u Srbiji, gde imam mnogo posla i to mi oduzima mnogo vremena. Nije mi bilo dosadno bez tenisa, a ovde sam jedva čekao da dođem i cilj mi je bio da overim prvo mesto na kraju godine. Sad kad sam to uspeo, mnogo mi je lakše. Teško mi je da shvatim šta sve radim i kolika su ovo dostignuća, pošto još igram. Shvatiću verovatno kada se povučem. Nemam mnogo vremena da se radujem, uvek moram da okrenem drugi list.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Mastersu u Parizu

Dobio je i pitanje da li je veći uspeh što je prestigao Federera po broju nedelja na prvom mestu ili što je sedmi put na kraju godine na prvom mestu.

- Ne bih da biram, ne bih da razdvajam. Svaki rekord ima svoju težinu. Sve rekorde cenim mnogo. Kada ste po istorijskim aspektima prvi igrač sveta, to je veliko dostignuće, a kada ste na kraju godine prvi, to znači da ste cele godine morali da igrate na najvišem nivou i da osvajate poene na najvećim turnirima, što sam ja uradio, igrao sam dobro na grend slemovima. Nisam igrao mnogo turnira kao ostali momci. Tako će biti i u budućnosti, igraću samo najveće turnire- rekao je Đoković.

Sledi finale protiv Danila Medvedeva.

- Važno je da odigram dobro sutra, u finalu uvek morate da igrate najbolje što možete. Biće to veliki izazov i velika borba. Vidim da je Danil danas igrao najbolji tenis. Pravi malo grešaka i igra sjajno. Nadam se da ću krenuti bolje nego u finalu u Njujorku. Spreman sa za bitku- zaključio je Novak na konferenciji za medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Blagoje

06.11.2021 19:53

Nole i dalje igra rizično poklanjajući prvi set protivnicima.