RODŽERU I RAFI SE PREVRĆE ŽELUDAC ZBOG NOLETOVOG TERORA: Hoće li Đoković nastaviti DOMINACIJU na Mastersu u Parizu?

Autor:

Sport

02.11.2021

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija sa nestrpljenjem čeka prvi meč Novaka Đokovića u singlu na pariskom Mastersu, gde je već zlatnim slovima upisao svoje ime u istoriju.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Ilustracija Novaka Đoković, Federera i Nadala

Na turniru u prestonici Francuske neće biti Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji će moći imati priliku da iz fotelje posmatraju Noletov juriš na novi podvig. Srbin je u dosadašnjem toku karijere u pet navrata osvajao Masters u Parizu, a nekoliko statističkih parametara ukazuju na to da mu jako prija ambijent u "Bersiju".

Srpski as je prvi put igrao 2005. godine, kada ga je eliminisao Španac Tomi Robredo. Takođe, Nole je tada došao i do prve pobede protiv Marijana Puerte, a do danas je trijumfovao 39 puta, uz tek sedam poraza.

Prvi pehar u "gradu svetlosti" Đoković je podigao 2009. godine, a zatim je to činio tri puta u nizu (2013-2015). Poslednji put Nole je "pokorio" Pariz pre dve godine, kada je u finalu bio bolji od Kanađanina Denisa Šapovalova.

Ono u čemu je prvi reket sveta posebno impresivan to je učinak protiv igrača iz Top 10. On se sa njima ukupno sastao 17 puta, a slavio je u neverovatnih 15 navrata! Takođe, od šest pariskih finala poražen je samo jednom.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Đoković sa peharom pariskog Mastersa

Još jedna stvar koja izdvaja Srbina je konstantnost. Naime, Đoković je samo jednom poražen od igrača koji nije bio među 50 najboljih na ATP listi, a to se dogodilo davne 2006. godine. Tada 19-godišnji Novak je "položio reket" pred Matijeom, što mu se nije ponovilo do dan danas.

Đoković takmičenje počinje večeras protiv Mađara Martona Fučoviča sa kojim je igrao tri puta, a još uvek nije osetio gorčinu poraza. Nole i Marton su poslednji put odmerili snage u četvrtfinalu Vimbldona, kada je srpski teniser rutinski trijumfovao sa 3:0. Ovogodišnji masters ima još jednu zanimljivost. Naime, Đoković je odlučio da igra i dubl, u paru sa Filipom Krajinovićem,.kako bi se uigrali i što bolje pripremili za nastup Srbije u Dejvis kupu.

Meč Đoković - Fučovič igra se od 19:30 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading