NEMAC OPLEO PO NOVAKU! Neka odluči već jednom!

Autor:

Sport

30.10.2021

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boris Beker komentarisao Novaka i njegovu odluku o vakcinaciji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak na udaru

 

Beker je za Eurosport rekao kako razume one koji nisu vakcinisani, ali je podsetio da Novak i svi ostali igrači podležu istim pravilima, bez obzira na status koji uživaju.

- Iznenađen sam brojem tenisera koji nisu vakcinisani. Ako pogledate, broj vakcinisanih je u porastu, to je po meni pozitivno. Vidim izveštaje i da je dve trećine igrača u Premijer ligi vakcinisano. Mora da sportisti zastanu i razmišljaju, 'ako želim da nastavim da se bavim ovim sportom, pre ili kasnije ću morati da se vakcinišem ili neću moći da se takmičim. Ja sam sportista, moram da sledim pravila - kaže Beker.

Nemac kaže da je Australija ta koja određuje kakva će tamo pravila da važe.

- Mnogima to teško pada, ali tako je. U principu razumem Đokovića, kada ne želi da kaže da li je vakcinisan. To je vaše pravo, privatnost, i to mora da se zaštiti. Ipak, ako želite da se takmičite u tenisu, nažalost, postoje pravila i ista su za sve. Teniseri koji žele u Australiju, pre svega u Viktoriju, moraju da znaju da tamo traže dokaz o vakcinaciji. Šta mi kažemo o tome ne znači ništa. Ako Vlada Australije odluči tako, postoji samo jedno rešenje - zaključio je trostruki šampion Vimbldona.

Đoković će od 1.do 7. novembra igrati na Mastersu u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading