SADA JE NAJTEŽE: Srbin pomaže Đokoviću u velikoj borbi koja je pred njim, da li će uspeti u tome?

Autor:

Sport

11.10.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo sloga Srbina spasava, izreka je u koju će se uzdati Novak Đoković (34). Tačnije u prijatelja i saigrača iz reprezentacije Srbije Filipa Krajinovića (29), koji jednom pobedom može da mu odbrani ATP tron i spreči prekid niza koji danas iznosi 60 sedmica ili ukupno rekordne 342. Naime, ukoliko Rus Danil Medvedev osvoji masters u Indijan Velsu, postaće prvi teniser sveta na nedelju dana, od 1. do 8. novembra, kada bi se Nole vratio na tron.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković

E tu na scenu stupa Fića, koji će u šesnaestini finala petog grend slema u kalifornijskoj pustinji igrati protiv Medvedeva. Interesantno, Krajinović i Medvedev imaju izjednačen međusobni skor (1-1), a tu jednu pobedu naš teniser je upisao baš u Indijan Velsu u trećem kolu 2019, i to sa ubedljivih 6:3, 6:2. Međutim, od tada se mnogo promenilo, Rus je izrastao u velikog tenisera, ali je i Filip nebrojeno puta dokazao da može da pobedi svakoga.

Do ovakve situacije u kojoj Novak može da izgubio tron ni kriv ni dužan doveli su zajedno ATP i korona. Naime, format bodovanja u 2019, 2020. i 2021. isprepletan je, a bodovi se skidaju i dodaju nekada i zbirno. Đoković će tog 1. novembra ostati bez 23 boda od Indijan Velsa pre dve godine, 1.000 bodova za osvajanje Pariza pre dve godine, 180 iz Šangaja i 90 iz Beča, odnosno imaće 10.340 bodova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Filip Krajinović

S druge strane, ukoliko Rus osvoji Indijan Velsu, a obriše mu se 1.000 bodova iz Šangaja, 90 iz Beča, te 45 iz Sankt Peterburga, imaće 10.575 bodova i postati prvi reket planete. Međutim, već 8. novembra njemu će se skinuti oko 2.500 bodova zbog turnira u Parizu i završnog ATP, dok će Novak izgubiti tek 400 bodova.

Noletu za četiri dana ističe ultimatum

Ko ne primi prvu dozu vakcine protiv KOVID-19 do 15. oktobra, neće moći da igra na Australijan openu, glasi ultimatum vlasti države Virdžinija, u kojoj se igra prvi grend slem 2022. To se odnosi i na Novaka Đokovića, koji se do sada nije zvanično vakcinisao iako pojedini američki mediji tvrde da jeste. Na to je podsetio i proslavljeni dubl igrač Tod Vudbridž.

- Očigledno je Đoković imao koronu, pa verovatno oseća da ima neku specijalnu moć protiv nje. Mislim da će u jednom trenutku Novak svakako morati da se vakciniše - rekao je Australijanac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading