TOPI SE RAZLIKA: Novak uskoro PREPUŠTA TRON! Započeo 341. nedelju ali GUBI PRVO MESTO!

Autor:

Sport

04.10.2021

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i svakog ponedeljka, tako i danas, izašla je nova ATP lista. Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je ovog 4. oktobra započeo svoju 341. nedelju u kojoj se nalazi na prvom mestu ATP liste.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Đoković započeo 341. nedelju na prvom mestu

Međutim, ovih dana se intenzivno piše o tome kako će Đoković sasvim izvesno, izgubiti prvo mesto na ATP listi, pošto se polako "topi" razlika između njega i drugoplasiranog tenisera Danila Medvedeva.

Medvedev se ovoga puta još više približio. S obzirom na to da Novak neće igrati na Indijan Velsu, koji će početi upravo danas, za najboljeg na svetu neće biti novih bodova. Sa druge strane, Rus je sada na 10.575 bodova dok Novak ima 11.633.

Kako prenose teniski stručnjaci Novak će, ukoliko se ATP odluči o poništavanju bodova sa Mastersa u Parizu (2019)  pasti na durugo mesto na kojem neće biti samo sedam dana, tačnije od 1. do 8. novembra 2021. godine. 

Đoković će u pomenutom slučaju izgubiti 1.000 bodova zbog osvajanja turnira u Parizu 2019. godine, a tek sedam dana kasnije će i Medvedev ostati bez istog broja poena zbog osvojenog turnira prošle godine.

Takođe, treba napomenuti da su se ranije ovakvi "problemi" često u međuvremenu ispravljali, pa postoji mogućnost da se datum oduzimanja bodova izjednači.

Da sve bude još komplikovanije, ako bi se desilo da Novak ponovo bude prvi od 8. novembra usledile bi još dve stvari. Prvo, pošto će Đoković kao prvoplasirani na planeti dočekati Završni turnir u Torinu, za koji se i dalje očekuje da će igrati, moraće da svojim rezultatima na kraju sačuva mesto u vrhu ATP liste, jer mu to nije garantovano na kraju godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aussie

04.10.2021 18:17

Jos jedna zamka za Novaka bice Australian Open, jer ce najverovatnije biti potrebno da svi teniseri budu vakcinisani, pre nego sto im bude dozvoljeno da igraju u Melburnu.