NOVAK ZAPLAKAO NA KONFERENCIJI POSLE PORAZA! Đokovića dotuklo JEDNO PITANJE, u suzama ustao i otišao!

Autor: Republika

Sport

13.09.2021

06:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković je na konferenciji posle meča zaplakao, ustao i napustio razgovor sa srpskim novinarima.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Novak Đoković odgovara na pitanja novinara posle poraza od Danila Medvedeva

Novak Đoković je baš teško podneo poraz od Danila Medvedeva u finalu US opena. Videlo se to i u finišu susreta, kada je, pred poslednji gem zaplakao, a potvrda je stigla na konferenciji za medije posle susreta.

U emotivnom razgovoru sa srpskim novinarima prvi reket sveta se zahvalio svima na podršci, a kada je na red došlo pitanje o porodici, Novak se slomio i napustio konferenciju.

- Osećam olakšanje… Zapravo ne olakšanje, nego rasterećenje kada se završio poslednji poen. Pritisak i očekivanja su bili ogromni pre i za vreme ovog turnira. Koliko god da sam se trudio i uspevao da ostanem u sadašnjem trenutku, usredsređen na naredni korak, ceo taj proces iscrpi mnogo. Osećam razočaranje i tugu jer je propuštena velika prilika. Nije lako podneti ovakav poraz, osećam gorčinu u ustima - rekao je Đoković i potom se osvrnuo na podršku koju je dobio s tribina:

- Podrška, energija i ljubav publike koje sam dobio danas predstavlja nešto što ću dugo pamtiti i što ostaje doveka. Stvarno su mi ispunili srce predivnim emocijama. Zaplakao sam pred poslednji gem jer je emocija bila jaka i jedinstvena. Nikada nisam nešto slično doživeo ovde u Njujorku. Skupilo se sve što sam prethodnih godina doživljavao ovde u velikim mečevima… Osećam da nisam zasluživao tretman koji sam često dobijao, sada se sve preokrenulo. Velika zahvalnost svim našim ljudima koji su došli uživo da gledaju, ljudima koji su pratili na TV-u takođe - istakao je osvajač 20 grend slem trofeja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak zaplakao pred poslednji gem u finalu US opena

Iako nije uspeo da osvoji kalendarski grend slem, razloga za zadovoljstvo ima.

- Nažalost, tako je kako je, završetak nije idealan, ali moram da budem ponosan zbog svega učinjenog. Uspešna godina, tri slem titule i finale. Ne želim da patetično zvučim i da se žalim, jer imam toliko toga na čemu treba da budem zahvalan. Nezahvalno je i nekorektno pričati o... Naravno da me boli, čovek sam i imam emocije, ali podsećam sebe koliko neverovatno mnogo imam sreće u životu - bog i anđeli su me podržavali svih ovih godina i na tome sam im večno zahvalan, i zbog toga sam i ovde, da se razumemo. Ima još stranica da se ispiše - poručio je Novak.

Na pitanje šta je potrebno uraditi kako bi se održao korak s mladim lavovima i ima li negde prostora za napredak, naš as je rekao:

- Mora da se napreduje. Stagnacija znači nazadovanje u tom kontekstu. Bez treninga, na terenu i van njega, nema rezultata. Što više vreme odmiče za nas matorije, to nam je duplo teže nego mlađima da ostanemo na vrhu i da budemo kandidati za osvajanje slemova. Svestan sam toga i te kako, ali nije to nešto što me brine, to je prirodni ciklus u životu. Ne osećam se staro i istrošeno kada je telo u pitanju - rekao je Novak.

Kada je došlo na red pitanje o porodici, Đoković više nije mogao da suzdrži emocije.

- Naravno, život je potpuno drugačiji, ja sam i suprug i otac, imam druge prioritete kada se život sagleda u celini. Želeo bih više da budem sa decom, to sam sebi obećao jer… Odsustvo me boli dosta - zaplakao je Novak.

- Izvinjavam se. Uhhh - završio je Đoković konferenciju i ustao, vidno potresen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading