ĐOKOVIĆ STAO NA KORAK OD ISTORIJE: Medvedev "izbombardovao" umornog Novaka za prvu Grend slem titulu!

Autor:

Sport

12.09.2021

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je poražen u finalu US Opena od Rusa Danila Medvedeva sa 6:4, 6:4, 6:4 , i tako ostao bez “Kalendarskog slema” na koji teniska javnost čeka više od pola veka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Medvedev je neočekivano lako slavio protiv najboljeg tenisera sveta koji očigledno nije mogao da se izbori sa umorom, a ni sa pritiskom.

Novaku je ovo bilo 31. Grend slem finale, dok je Rus iz trećeg puta uspeo da slavi na jednom od najvećih turnira,  i to u kakvom trenutku…

Na kraju je presudilo ono što su mnogi navodili kao glavni faktor koji će odrediti u kom pravcu će se odvijati ovo finale, a to je broj sati koje su dvojica tenisera provela na terenu.

Medvedev je ušao u meč izuzetno agresivno, dok je kod Đokovića bila prisutna nervoza čak do sredine drugog perioda igre.

Rus je napravio brejk na samom startu meča, a ruka mu je zadrhtala jedino u poslednjem setu kada je pokleknuo pod emocijama i euforijom publike.

Medvedev je igrao na visokom nivou tokom celog meča, a glavno oružje - servis ga je perfektno služilo.

 

 

Đoković je uspeo da napravi pritisak na startu dugog seta, kada je propustio tri brejk lopte, razbio reket, ali nije vredelo, usledio je odgovor Rusa u vidu brejka koji je uspeo da sačuva  i povede sa 2:0.

U trećem setu je Rus poveo sa velikih 4:0, uspeo je Novak da na krilima publike vrati jedan brejk, ali nije imao snage za preokret.

Tako da su "Kalendarski slem" i rekord Rod Lejvera ostali nedostižni, ali Đoković nastavlja pohod na onaj dostižniji, 21. titulu kojom će prestići velike rivale Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

ĐOKOVIĆ - MEDVEDEV 0:3 (4:6, 4:6, 4:6)

III SET

4:6 Kraj meča! Medvedev je šampion US Opena!

4:5 Đoković potvrđuje brejk, a publika je na njegovoj strani! Zaista neverovatan meč u Njujorku!

3:5 Igraće se još na "Artur Ešu"! Brejk Novaka! Zadrhtala je ruka Medvedevu, želeo je da što pre reši meč u svoju korist, ali dogodilo se suprotno. 

2:5 Uspeo je Đoković da osvoji još jedan gem na svoj servis, ali Medvedev će u narednom servirati za pobedu!

1:5 Medvedev na gem od prve Grend slem titule!

1:4 Konačno ubedljiv gem za Novaka, ali svima nam je jasno da se za sve pita Medvedev!

0:4 Medvedev ne staje! Rus na samo dva gema od velike pobede!

0:3 Novi brejk za Medvedeva! Novak izbacije volej u aut i još jednom prepušta servis Rusu. Nezaustavljiv je Medvedev!

0:2 Medvedev potvrđuje brejk, napravio je Novak pritisak, ali uspeva Rus da se izvuče! Sve stiže Medvedev, stigao je Đoković do izjednačenja, ali nije uspeo više od toga.

0:1 Nije moglo gore! Brejk Medvedeva na startu trećeg seta!

ĐOKOVIĆ - MEDVEDEV 0:2 (4:6, 4:6)

II SET

4:6 Rus vodi sa 2:0 u setovima! Sjajno servira Medvedev i ima rešenje za svaki Novakov udarac! Spasio je Novak dve meč lopte, ali treću nije uspeo!

 

 

4:5 Važan gem za Đokovića, uspeva da smanji prednost i ne dozvoli Medvedevu da pripreti!

3:5 Rus ima konce u svojim rukama, i ne pušta ih! Novi ubedljiv gem!

3:4 Važan gem za Đokovića, uspeva da dobije gem na svoj sevis!

 

 

 

2:4 Medvedev sa nulom potvrđuje brejk! Đoković u nezavidnom položaju!

2:3 Brejk za Medvedeva! Prvu brejk loptu je spasio Novak, ali drugu koristi Rus!

2:2 Čim je stao prvi servis Medvedeva, Đoković je pripretio! Propustio je dve brejk šanse, a onda je nastradao reket!

 

 

 

Sjajan tenis je viđen u ovom gemu, Medvedev je prvu brejk loptu spasio tako što je pogodio sam ugao terena, a onda je Đoković posao retern u aut za novo izjednačenje. Idemo dalje!

2:1 Bio je ovo još jedan nervozan gem za Novaka u kome je Medvedev imao brejk šansu! Gestikulirao je srpski as da ga noge ne slušaju, ali ostao je koncentrisan i ponovo poveo u drugom setu! Pritisak prebačen na Rusa!

1:1 Tri brejk lopte je imao najbolji teniser sveta, ali sve je uspeo da spase Medvedev!

1:0 Sjajan početak drugog seta za Novaka Đokovića! Samo jedan poen je prepustio Medvedevu!

ĐOKOVIĆ - MEDVEDEV 0:1 (4:6)

I SET

4:6 Medvedev osvaja prvi set u finalu US Opena! Pre svega zahvaljujući neverovatnim servisima i početnoj nervozi Novaka koja je rezultirala gubljenjem prvog gema! Posle 36 minuta igre Rus stiže do velikog vođstva u Njujorku!

 

 

4:5 Novak nastavlja da briljira na mreži, sjajnim volejima pokazuje ko je igra najlepši tenis na svetu. Rus je na gem od osvajanja prvog seta.

3:5 Medvedev je odservirao još dva asa u ovom gemu i osvojio ga nulom!

3:4 Novak je u ovom gemu pokazao svu lepotu tenisa, odigrao je nekoliko vanserijskih poena, i još jednom pokazao da je igra na mreži njegov adut, kao i protiv Zvereva. Novi ubedljv gem za Đokovića na servisu.

2:4 Nastavlja Medvedev sa sjajnim servisima, jedinu dugu razmenu na servis Rusa je dobio Đoković.

2:3 Istom merom uzvraća Novak, pokazuje da je prvi gem bio samo slučajnost, nijedan poen ne prepušta Medvedevu. Oba tenisera za sada imaju po četiri asa.

1:3 Rus servira kao u transu, osvaja gem sa nulom!

1:2 Novak nastavlja sa nervoznom igrom, ponovo je odservirao duplu servis grešku, i sa dve greške poklonio Medvedevu još dve brejk lopte! Međutim, uspeva najbolji teniser sveta da anulira obe! A onda sa dva asa stiže do prvog gema u setu! Ono što je potpuno neočekivano je da je publika u Njujorku na Novakovoj strani!

0:2 Dominantna potvrda brejka Medvedeva, samo jedan poen je prepustio Đokoviću!

0:1 Brejk za Medvedeva na startu meča! Đoković počinje meč svojim servisom! Pokazao je nervozu najbolji teniser sveta i na startu odservirao duplu servis grešku, a potom dozvolio Medvedevu da preuzme inicijativu u poenima, stigne do prve brejk lopte, i iskoristi je posle Novakove greške!

22.09 - Igrači su konačno na terenu! Čini se da je Đoković dobio veće ovacije, možda zbog toga što je Medvedev imao nekoliko žustrih okršaja sa publikom u prošlosti!

Đokovića jedna pobeda deli od osvajanja kalendarskog Gren slema, odnosno sva četiri najveća turnira u godini, što je poslednji put pošlo za rukom Rodu Lejveru davne 1969.

Novaku će ovo biti deveto finale US Opena, prvo od 2018. godine i probaće da osvoji četvrti trofej u Njujorku.

Najbolj teniser sveta igra 31. put u finalu nekog slema, čime je izjednačio rekord Švajcarca Rodžera Federera.

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

Takođe, srpski teniser će se boriti i za rekordnu 21. titulu sa najvećih turnira, kojom bi nadmašio najveće rivale Federera i Rafaela Nadala.

Rival Novaku u borbi za titulu biće drugi nosilac Danil Medvedev, koji je tri puta uspeo da uzme meru najboljem teniseru sveta, ali nikada na najvećim turnirima.

U poslednjem okršaju je slavio Srbin, ove godine na Australijan Openu, dok je Rus bio bolji na Završnom turniru 2020. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading