CICIPAS O MENTALNOJ BOLESTI: Prošao sam MRAČAN PERIOD!

Autor: Republika

Sport

06.09.2021

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći teniser sveta Stefanos Cicipas iskreno je pričao o problemima sa depresijom tokom pandemije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas

Cicipas je prerano ispao na US openu. Mladi Grk je trenutno na stubu srama medija zbog stalnih odlazaka u svlačionicu između setova, počinju i šale da se zbijaju na taj račun.

Iskrenost je osobina koja Cicipasu ne može da se ospori. Govorio je o ogromnim problemima sa mentalnim zdravljem i psihom:

Prvi put sam doživeo neki problem u vezi sa mojim mentalnim zdravljem je kada je počela pandemija. Bio sam u jednoj od najboljih faza svog života, verovatno u najboljoj. Karijera je išla dobro, isto je bilo na privatnom planu, a onda je ova pandemija sve zaustavila i to me je zabolelo. Nisam bio spreman svega da se odreknem i čekam - rekao je Cicipas.

Grk je opisao do tančina kako se osećao na samom početku pandemije.

- Osećao sam se veoma blizu depresije. Ne želim da se sećam tog perioda, jako mračnog. Siguran sam i da su drugi sportisti imali isti problem. Primer je Naomi Osaka, govorila je o depresiji i zato je poštujem. Jako je bitno da se priča o tome, da se ne krije. Drugi sportisti to ne žele jer tako misle da pokazuju slabost. To je nešto na čemu mora da se radi.

- Nijedan čovek nije mogao da zamisli da će da doživi tako nešto. Psihički sam u boljoj fazi nego kada je počelo. Trenutno se osećam da smo na kraju tunela, stvari idu na bolje i lepo je videti da naviru rešenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading