ZVEREV SIPAO SO NA RANU ĐOKOVIĆU: Ne nosim srebro ni oko vrata!

Autor:

Sport

16.08.2021

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački teniser Aleksandar Zverev je priznao da mu je najblistaviji momenat karijere pobeda nad Novakom Đokovićem u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju, a potom i zlatnja medalja koju je osvojio za svoju zemlju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Zverev i Novak Đoković

Zverev kaže da ništa ne može da se poredi sa uspehom koji je ostvario na Olimpijskim igrama.

- Olimpijsko zlato mi znači sve na svetu. Ništa ne može da mi se poredi s time. Ne igraš samo za sebe, već i za svoju zemlju, kao i za celo selo tamo, tj. za sve druge nemačke sportiste. Osećaj je tamo kao da smo porodica, svi se podržavamo i gledamo jedni druge – ranije nisam tako nešto osećao. Ekstremno sam srećan i ponosan. To je bila jedna od najboljih nedelja u mom životu, ako ne i najbolja, ali i dalje sam gladan uspeha- rekao je 24-godišnji Zverev.

On je jako emotivno doživeo pobedu nad Novakom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Jesam bio emotivan tada, ali najemotivniji trenutak bila je pobeda nad Novakom, jer sam tada osigurao medalju za Nemačku. U finalu sam, najgore je srebro. Ne nosim baš mnogo srebra, ha-ha (aludirao je Zverev na zlatne lančiće oko vrata). Emotivno je bilo i zato što je on najbolji teniser na svetu, ove godine bez sumnje, osvojio je tri slema. Neverovatan je, kao da niko ne može da ga pobedi u velikom meču, pa je zato bilo posebno.

Zvereva čeka nastup u Sinsinatiju gde se do sada nije proslavio.

- Nadam se da ću to promeniti. Osećam se dobro na treninzima. Videćemo kako će teći. Jednom sam došao umoran posle titula u Vašingtonu i Montrealu, a bilo je i gustih mečeva, mislim da sam svaki put gubio u tri seta. Tako se pogodilo- zaključuje Zverev.

Nemac je u Sinsinatiju postavljen za trećeg nosioca, a u drugom kolu čeka pobednika meča Lojd Haris - Jošihito Nišioka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading