NAPRAVIO NOVAKU PAKAO OD ŽIVOTA: Otkriveno kako je Boba Živojinović umalo uništio Đokovićevu karijeru!! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.08.2021

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je postao najbolji teniser u istoriji "belog sporta", ali kao što je poznato od malena se suočavao sa ogromnim problemima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Otac Novaka Đokovića, Srđan, opisao je jedan događaj iz 1999. godine koji je mogao da zapečati Noletovu tenisku sudbinu.

Glavnu ulogu u tome imao je legendarni teniser Slobodan Boba Živojinović.

Na pitanje voditelja: „koliko ih je usporila rečenica, kada je neko iz našeg okruženja rekao da je Novaka takav i da ima oca koji je lud“, Srđan je opisao šta se desilo.

- Ne želim da krijem, ja sam o tome stalno govorio. Prestao sam o tome da govorim, ali kada si me već pitao ko je, to je naš proslavljeni teniser, Slobodan Boba Živojinović. Novak je bio u kampu kod Nikole Pilića i taj kamp je koštao mnogo u to vreme, nekoliko hiljada maraka koje mi nismo imali. Nismo mogli da zaradimo od svog posla, koji smo imali. Stupio sam u kontakt sa Cepterovim direktorom u Beogradu, pa sam povezao Nikolu Pilića sa njim. Nikola je zakazao sastanak kod Milana Jankovića, vlasnika te kompanije, otišao je sa suprugom u Monako i objasnio mu o čemu se radi.

Srđan je naveo i kako je sve izgledalo.

- Novak je tada imao 14, već je bio prvak Evrope, u dublu, ekipno i pojedinačno, u svim kategorijama. Objasnio mu je da je Novak veliki talenat, da će biti dobar igrač i Janković je rekao da će podržati to, iako ne bude uspeo, da će ga svakako podržati i da će stati iza njegovog boravka u akademiji. Nikola se vratio u Minhen i onda mi to ispričao, a ja sam bio presrećan, kao i čitava porodica.

On dalje objašnjava kako je došlo do problema.

- Nakon nekoliko dana me je pozvao i rekao da od toga nema ništa, zato što je Janković pozvao Bobu Živojinovića, a on mu je rekao da Novak ima bolesno srce, bolesnu petu i da mu je tata nemoguć za saradnju, a nije poznavao ni tatu, ni Novaka. To mu je odgovorio zato što ga je ovaj pitao odakle sada Novak, kada sam ti dao nekoliko stotina hiljada maraka da napraviš klub u Beogradu, pošto je on uzeo četiri najtalentovanija klinca, među kojima nije bio Novak, a onda je on izgovorio to što je izgovorio i naredne tri godine nam napravio pakao od života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Suri

09.08.2021 18:48

Zasto se nisam iznenadila, cak je za mene to bilo ocekivano od nekoga ko je bio pre zenidbe niko i nista, tek posle zenidbe culi smo za njega i od tada je Brenin muz.