NADAL PROPUŠTA US OPEN? Užasne vesti za Španca, Đokoviću se otvara put do titule!

Autor:

Sport

05.08.2021

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal je sa neočekivano mnogo muke obezbedio je plasman u osminu finala turnira u Vašingtonu, pošto je u tri seta savladao Džeka Soka sa 6:2, 4:6, 7:6.

Republika

Foto: Profimedia

Novak Đoković i Rafael Nadal

Sok je u odlučujućem setu imao brejk prednosti, ali je Nadal uspeo da se izvuče iz ponora i plasira u narednu rundu. Imao je Nadal brejk loptu na 4:3, ali je nije iskoristio pa je set otišao u taj-brejk.

U njemu je Nadal stigao do prednosti od 5:0 i lakše nego što se očekivalo priveo meč kraju.

U narednoj rundi ga očekuje Lojd Haris, ali je pitanje da li će Nadal moći da odigra taj meč.

Foto: Tanjug/AP

 

Razlog je u povredi noge koju je tokom trećeg seta protiv Soka pretpreo Španac. Ostaje da se vidi koliko je ona ozbiljna.

Nadal je u Vašingtonu izašao na teren prvi put posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa, a nedavno je izjavio da se ne oseća spremnim za US Open koji donosi priliku za uvećanje brojke od 20 Gren slem titula.

Videćemo koliko je povreda ozbiljna, ali izgleda da Nadal neće u najboljoj formi nastupiti u Njujorku, ako uopšte odluči da igra.

US Open se igra od 30. avgusta do 12. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading