GOTOVO: Federer je PENZIONER

Autor:

Sport

18.07.2021

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tako bar tvrdi Goran Ivanišević.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Legendarni hrvatski teniser i trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević veruje da je Rodžer Federer gotov i da je već sada maltene penzioner.

Nekada jedan od najboljih servera planete smatra da će u narednih nekoliko godina Nole i Rafael Nadal i dalje dominirati svetskim tenisom.

Muški tenis je u dobrom stanju. Federer polako odlazi, ne verujem da više može biti broj 1. Novak i Rafa će se boriti za rekorde. No, imate mnogo kandidata koji će u sledećih pet do šest godina doći do broja 1 i osvajati grend slem titule. Tu je Medvedev, Tim je to već učinio na prošlogodišnjem US openu, tu su Rusi, Cicipas, Italijani Beretini, Museti, Siner. Biće mnogo promena na listi kad ova trojica odu. Ne znam kada će to biti, ali dok su tu, neće biti velikih promena. Kad odu, opet ćemo imati četiri različita grend slem pobednika u jednoj godini, kako je to bilo pre - rekao je Ivanišević.

RepublikaFoto: Mario Ćužić / HTS
Goran Ivanišević

Potom se osvrnuo na saradnju i odnos sa Novakom Đokovićem.

Mnogo razgovaramo s Novakom i Marijan Vajda i ja. On je perfekcionista i svaki nas dan čini boljima, što je ponekad jako teško, jer svaki dan mora biti bolji nego raniji.  Oduvek sam mu govorio da ima dobre voleje, ali se ustručavao da izlazi na mrežu. Na Vimbldonu smo videli kako je išao napred u nekim vrlo važnim poenima u polufinalu i finalu. Više se ne plaši da udari drugi servis. U Australiji se moglo videti da su mu lopte brže barem deset kilometara na sat. Nismo menjali tehniku, ali tu sam da ga uverim da servira s više samopouzdanja, da to može da raditi i na važnim poenima - dodao je Hrvat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
nono 2

20.07.2021 11:59

Важно да је је теби утапкао пут у кућу славних па сад може у пензију. Није успео љубичића да угута и нашао му замену