PSI LAJU, NOVAK PROLAZI: Reči HRVATA o Đokoviću ODJEKNULE SRBIJOM!

Autor: Republika

Sport

12.07.2021

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novakov trenerski učitelj Nikola Pilić je priznao da je razgovarao sa šampionom Vimbldona deset dana pred šestu titulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Ja sam čekao nekoliko godina, jer su me novinari često pitali ko je najbolji na svetu. Nisam nikada hteo da odgovorim, da ne budem subjektivan, jer Novak je moj igrač. Uvek sam želeo da ne umanjim Nadala i Federera. Međutim, danas mogu reći nakon toliko godina čekanja, rezultati govore da je Novak najbolji igrač svih vremena. Danas nisam subjektivan, nego objektivan - rekao je Pilić za RTS.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković i Nikola Pilić

Pilić kaže da se čuo sa Đokovićem pre desetak dana.

- Razgovarali smo pre deset dana. Njegovi roditelji su posetili mene i suprugu u Opatiji. Razgovarali smo o nekim detaljima, koje je imao još u akademiji. Ne mogu da verujem da se toga seća. Rekao sam mu da igra kao protiv Andersona i da neće biti nikakvih problema. On ima personaliti i harizmu... Novak je najbolji svih vremena. Psi laju, karavani prolaze, a Novak prolazi pored svih nedaća. Moje mišljenje je da on sa svojom inteligencijom, svojom harizmom i svojom ličnošću čovek kojeg treba ceniti. Ja sam apsolutno ponosanm - kaže Pilić.

Prisetio se i dana kada je Đoković sa 13 godina došao u njegov kamp.

- On je često razgovarao sa mojom suprugom i ona mi je rekla: Ovaj mali govori isto kao ti. Kada se radi o poenima, mečevima i tako dalje. On se zagrevao 20 minuta pre treninga sa mnom, rekavši da ne želi da rizikuje svoju karijeru. Tada je imao 13 godina. Kada je imao 15 godina, sakupio sam pet-šest mladih igrača. Novak je rekao da želi da bude najbolji na svetu, ostali su se smejali. Tada nisam znao da će biti broj 1, ali sam znao da će biti internacionalni igrač, da je on nešto posebno - prisetio se Pilić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading