LEGENDE UPUTILE APEL NOLETU: Đokoviću, idi u Tokio i donesi Srbiji ZLATO!

Autor: M. S.

Sport

13.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podgreva se atmosfera uoči OI.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković šokirao je javnost posle osvajanja 20. grend slem trofeja na Vimbldonu, poručujući da ne zna hoće li nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju. Njegovo premišljanje utoliko je čudnije ako se zna da mu zlato sa Olimpijskih igara jedino nedostaje u kolekciji trofeja i da bi, ukoliko trijumfuje u Tokiju i na narednom US openu, mogao da kompletira takozvani zlatni slem. To nije uspelo nijednom teniseru, ali jeste legendarnoj Nemici Štefi Graf, koja je 1988. osvojila sva četiri grend slema i zlato na OI u Seulu. Zbog svega navedenog Novaku ne bi trebalo da manjka motiva, a s tim se slažu i bivši asovi Andrija Gerić, Duško Pijetlović i Žarko Paspalj, koji su osvajali medalje za našu selekciju na najvećoj smotri sporta.

- Pokazao je da je najbolji na svetu, ispisao je istoriju. Sada mu samo još ostaje da osvoji zlato za Srbiju na Olimpijskim igrama. Ja sam svestan da su grend slemovi bitni za tenisere, ali ipak je predstavljati svoju zemlju na Igrama nekako univerzalna stvar. Tako da se ja nadam da će se ipak Novak odlučiti da igra i da će kompletirati kolekciju medalja - kazao je bivši odbojkaš Andrija Gerić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši reprezentativac Andrija Gerić

Armenulić: Ako ode, čeka ga zlato

Poznati teniski stručnjak Radmilo Armenulić istakao je da Novaka nema ko da pobedi u Tokiju.

- Teška je stvarno situacija i ni ja sam ne znam šta bih odlučio. Novak Đoković će sigurno osvojiti zlato u Tokiju ako ode jer nema ko da ga pobedi. Sad je pravo vreme da kompletira sve medalje. Međutim, on sam mora da odluči šta će uraditi, da izvaga šta je za njega bolje. Svi smo svesni da će situacija sa koronom dosta uticati na njegovu odluku - poručio je Armenulić.

Srpski vaterpolista Duško Pijetlović je otkrio da je Đokovićeva najveća želja da donese zlato Srbiji.

- Prvo bih morao da istaknem da je Novak napravio neverovatan uspeh kad je osvojio Vimbldon i došao do 20 trofeja u karijeri. Mnogi viču da je on uspeo u eri Federera i Nadala, a ja bih ipak istakao da je ovo Đokovićeva era. Sad, što se tiče Olimpijskih igara, verujem da će Novak doneti najbolju odluku za sebe. Imao sam priliku da ga upoznam i znam koliko bi njemu značilo da donese medalju Srbiji sa Olimpijskih igara - objasnio je Pijetlović za naš list.

RepublikaFoto: Starsport
Duško Pijetlović

S druge strane, legendarni košarkaš Žarko Paspalj ističe da niko ne bi smeo da zameri Noletu, čak i ako odustane od Olimpijskih igara.

- Ja bih voleo da Novak ode u Tokio i osvoji zlato. To je lično moja želja, a sad, on će odlučiti šta je za njega najbolje. I kakva god da bude njegova odluka niko ništa ne sme da mu zameri. On je toliko učinio za našu zemlju, za naš narod, da moramo da poštujemo njegovu odluku, kakva god da bude. Iskreno, i ja bih razmislio da li bih igrao u ovoj situaciji - zaključio je Paspalj.

RepublikaFoto: Telegraf/VLukić
Žarko Paspalj

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zoran

13.07.2021 07:29

Zna Nole sta ce

branka

13.07.2021 15:11

Sada je jedino bitno da ostane zdrav . Olimpijada ... realno -nebitno u ovoj situaciji .